"Зарубайте собі це на носі": Аваков заявив, що не керує слідством у справі Шеремета
"Зарубайте собі це на носі": Аваков заявив, що не керує слідством у справі Шеремета

"Зарубайте собі це на носі": Аваков заявив, що не керує слідством у справі Шеремета

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що не керує розслідуванням справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це він сказав під час брифінгу з представниками уряду, Офісу президента і керівниками правоохоронних органів з нагоди представлення нового голови Запорізької ОДА.

"Зустріч із президентом ніколи не впливає ні на жодну справу, зокрема на справу Шеремета. Президент - публічна особа, яка виконує свої повноваження. У Конституції не написано, що президент України повинен керувати будь-яким слідством... Зарубайте собі це на носі. Більше того – і міністр цим не займається", - наголосив міністр.

За словами Авакова, він під розписку слідчого отримує відповідні матеріали для ознайомлення.

"Давайте дамо захисту реалізувати свої аргументи, а звинуваченню - свої, і суд ухвалить рішення. Ми не будемо виносити рішення в нашій країні в міру активності на суді у Стерненка, на суді у Шеремета або банди "Арташ". Ми будемо виносити рішення, виходячи з фактів", - запевнив очільник МВС.

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. За версією слідства, саме вони закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження.

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

Зазначимо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що справа Шеремета є "особистою відповідальністю Авакова".

"Я дійсно хотів би побачити результат від справ Гандзюк і Шеремета. Шеремет – його (Авакова) особиста відповідальність. І я йому казав, що хочу побачити, як це закінчиться. Те, що я бачу, і суспільство це бачить, – там усе дуже неоднозначно. Я хочу, щоб він довів це, тому що це дуже гучна справа", - сказав Зеленський.

Джерело матеріала
loader
loader