У Мінекономіки звільнили керівника "Укрспирту", але потім скасували наказ
У Мінекономіки звільнили керівника "Укрспирту", але потім скасували наказ

У Мінекономіки звільнили керівника "Укрспирту", але потім скасували наказ

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко 17 червня підписав указ про звільнення в.о. директора держкомпанії "Укрспирт" Сергія Блескуна. Але згодом Петрашко скасував свій наказ через те, що Блескунперебуває у відпустці до 19 червня.

Інформацію про своє звільнення підтвердив Сергій Блескун у коментарі LIGA.net, а у Мінекономіки пояснили ситуацію щодо цього.

"Скасувати наказ Мінекономіки від 17.06 2020 №113 про звільнення Блескуна С.В... Директору державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" (особі, яка виконує обовязки директора) забезпечити надалі завчасне надання Мінекономіки копій наказів про відпустки директора державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" (особі, яка виконує обовязки директора", - сказано в наказі.

Разом із тим власник алкогольного холдингу Global Spirits Євген Черняк, заявив, що рішення про звільнення Блескуна стало несподіваним і нелогічним для галузі.

"Не дивлячись на те, що державною монополією Укрспирт керував колишній топменеджер мого конкурента Nemiroff, я визнаю його очевидні успіхи. Концерн підготовлений до приватизації. Прибуток цього року значно вище попереднього. Ведеться серйозна боротьба з контрафактом. Встановлено для контролю відеокамери на всіх виробництвах. Сьогодні керівника "Укрспирту" Блескуна звільнили. Без пояснення причин. Без розмови з галуззю. На нього не було жодних кримінальних справ і стягнень. Він був у офіційній відпустці", - написав у своєму Facebook Черняк.

Згодом бізнесмен зробив, ще один пост, у якому привітав скасування наказу про звільнення Сергія Блескуна.

До слова, Сергій Блескун перебуває на посаді від жовтня 2019 року.

Як повідомлялося раніше, держпідприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" за 2019 рік отримало 40,3 млн грн чистого прибутку. Це на 83% більше, ніж позаторік, коли було 21,6 млн грн. Більшу частину прибутку - 32 млн грн – компанія отримала за листопад та грудень 2019 року.  

Джерело матеріала
loader
loader