Вакарчук знайшов шлях позбавитись депутатського мандату без голосування у Раді
Вакарчук знайшов шлях позбавитись депутатського мандату без голосування у Раді

Вакарчук знайшов шлях позбавитись депутатського мандату без голосування у Раді

Сьогодні, 19 червня, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков оголосив, що депутат Святослав Вакарчук вийшов з фракції партії "Голос". Про це було оголошено під час пленарного засідання.

"Повідомляю про вихід народного депутата Вакарчука Святослава Івановича з депутатської фракції політичної партії "Голос", - повідомив Разумков.

На своїй сторінці у фейсбуці Вакарчук пояснив, оскільки Верховна Рада не підтримала постанову про припинення його депутатських повноважень, він піде іншим шляхом.

"Єдиний вибір, який ВР мені залишила за законом, це: спочатку вийти з фракції, а потім бути виключеним з’їздом партії з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату", - зазначив Вакарчук.

Також повідомив, хто посяде у його крісло у парламенті: наступна за списком "Голосу" Аліна Свідерська - юристка, висококласна спеціалістка з енергетики, випускниця Кембриджу.

"Такий спосіб складання депутатського мандату – вимушений і формальний. І мені шкода, що частина парламентарів залишила мені саме цей варіант. Але, це вже їхня відповідальність. Як і казав раніше, залишаюсь членом партії "Голос", і зроблю все від себе залежне, щоб партія розвивалась і була успішною", - пояснив депутат.

11 червня 2020 року я написав заяву про складання мандата народного депутата України. 18 червня Верховна Рада більшістю...

Опубліковано Святославом Вакарчуком Пʼятниця, 19 червня 2020 р.

Нагадаємо, засновник партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що складає мандат депутата та залишає Верховну Раду. Однією із ймовірних причинскладання мандату Святославом Вакарчуком були розбіжності його позиції та позиції більшості представників "Голосу" у питанні про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

Утім Верховна Рада України під час засідання 18 червняне припинила повноваження народного депутата фракції "Голос" Святослава Вакарчука. Постанова не набрала відповідної кількості голосів: 175 із 226 необхідних.

Детально про два походи Вакарчука у Раду читайте у матеріалі ТСН.ua.

Джерело матеріала
loader
loader