Зеленський привітав моряків з Днем ВМС України та пообіцяв оснастити їх ракетною зброєю
Зеленський привітав моряків з Днем ВМС України та пообіцяв оснастити їх ракетною зброєю

Зеленський привітав моряків з Днем ВМС України та пообіцяв оснастити їх ракетною зброєю

Президент Володимир Зеленський 5 липня в День Військово-морських сил Збройних сил України привітав військових моряків з професійним святом. Він подякував їм за службу та вшанував хвилиною мовчання пам'ять тих, хто поклав життя за Україну. 

Відповідне привітання опубліковане на сайті глави держави.

"Сьогодні вся країна вітає з професійним святом вартових морських рубежів нашої Батьківщини. Сміливих та незламних людей, які і вдень, і вночі стоять на захисті півдня нашої країни. Тих, хто, цитуючи марш ВМС, "стане грудьми за Чорне море, за наш чудовий і чарівний Крим". Це – наші українські військові моряки. Ми пишаємося вами. Ми дякуємо вам", – сказав президент. 

Він також заявив, що Україна нікому ніколи не дозволить зруйнувати систему чорноморської безпеки. "Наша державна мета – системно нарощувати вашу міць. Ми знаємо, як у минулі роки Військово-морські сили України в багатьох сенсах цього слова намагалися знищити та потопити. Я цього не просто не допущу", - заявив Зеленський. 

Крім цього, гарант пообіцяв "повністю оснастити ВМС ракетною зброєю як головний фактор стримувань" та доручив новому командувачу ВМС, контр-адміралу Олексію Неїжпапі забезпечувати бойову готовність військового флоту.

Наразі триває активна розбудова військово-морських баз та навчальних закладів, облаштування місць постійної дислокації бойових частин ВМС, розвиток об’єктів національного флоту, відновлення, модернізація та надходження нового озброєння та військової техніки.

"Надважливими є державні випробовування українського ракетного комплексу "Нептун". Його прийняття на озброєння зробить нас ще сильнішим гравцем у акваторії Чорного й Азовського морів. Також у наших найближчих планах – отримання катерів "Айленд" і "Марк VI" в межах військової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки", – додав Зеленський. 

Нагадаємо, український мобільний ракетний комплекс власного виробництва "Нептун" можуть взяти на озброєння вже протягом 2021 року. Випробування показали, що зброя ефективна. 

Джерело матеріала
loader
loader