Українським морякам пообіцяли дати нові квартири: в тому числі військовим з Криму
Українським морякам пообіцяли дати нові квартири: в тому числі військовим з Криму

Українським морякам пообіцяли дати нові квартири: в тому числі військовим з Криму

Президент Володимир Зеленський під час привітання військових моряків з Днема Військово-морських сил Збройних сил України пообіцяв надати військовим понад 70 квартир. Зокрема помешкання отримають моряки з Криму, які не зрадили України 2014 року. 

Про це Зеленський заявив під час урочистостей в Одесі йдеться на сайті президента.

Гарант пообіцяв, що українські моряки отримають понад 70 квартир. Зокрема, моряки з Криму, які залишилися вірними Україні 2014 року. За словами президента, військові моряки жили в жахливих умовах, а їхня вірність присязі чомусь була для влади непомітною.

"Мені соромно, що за весь цей час вони не отримали від держави гідної подяки. Але я радий, що нарешті справедливість перемогла", – сказав він, наголосивши, що соціальне забезпечення для військових моряків - це завдання номер один. "Я зроблю все, щоб українські моряки відчували, що вони є справжніми супергероями, які дуже потрібні Україні", – наголосив Зеленський. 

Під час урочистостей президент вручив нагороди українським військовим морякам, а також передав ордени "Золота Зірка" рідним загиблих Героїв України Ганни Бортюк і Сергія Шатохіна.

Нагадаємо,19 червня до України повернулися 14 членів українського екіпажу танкера "Рута", які три роки перебували ув'язненими в Лівії за нібито причетність до контрабанди нафтопродуктів. Їх зустрічали в аеропорту "Бориспіль" рідні, також з поверненням на батьківщину їх привітав президент.

Відео 14 українських моряків танкера "Рута" повернулись додому

Після майже 3,5 років полону додому повернулись 14 українських моряків танкера "Рута". У квітні 2017-го військово-морські сили Лівії захопили судно під українським прапором. Хлопців доставили в Україну спеціальним військовим бортом. Їхній стан задовільний. В аеропорту Бориспіль їх зустрічали рідні та журналісти. Подробиці повернення українських моряків дивіться о 19.30. 

14 українських моряків танкера "Рута" повернулись додому
Джерело матеріала
loader
loader