Зеленський пообіцяв зробити все, щоб український флот "став справжньою гордістю України"
Зеленський пообіцяв зробити все, щоб український флот "став справжньою гордістю України"

Зеленський пообіцяв зробити все, щоб український флот "став справжньою гордістю України"

КИЇВ. 5 липня. УНН. Україна ніколи не дозволить зруйнувати систему Чорноморської безпеки, а український флот стане взірцем потужності, сучасності та справжньою гордістю країни. Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час урочистостей в Одесі з нагоди Дня Військово-Морських сил, передає кореспондент УНН.

Так, Зеленський зазначив, що роль українського військового флоту для обороноздатності нашої держави неможливо переоцінити.

"Екіпажі корабельно-катерного складу та морської авіації, підрозділи морського напряму – ми нікому ніколи не дозволимо зруйнувати систему Чорноморської безпеки. І наша державна мета – системно нарощувати вашу міць. Ми знаємо, як у минулі роки Військово-Морські сили України у багатьох сенсах цього слова намагалися знищити та потопити. Я цього просто не допущу. Я зроблю все, щоб український флот був взірцем потужності, сучасності та став справжньою гордістю України. Щоб ми були морською державою не в далеких спогадах минулого, а в реальному сьогоденні та найближчому майбутньому", – наголосив Президент.

За його словами, новому командувачу Військово-Морських сил, контрадміралу Олексію Неїжпапі поставлено завдання забезпечувати бойову готовність військового флоту та оснащення ВМС ракетною зброєю – як головний чинник стримування.

Президент також повідомив, що наразі триває активна розбудова військово-морських баз та навчальних закладів, облаштування місць постійної дислокації бойових частин ВМС, розвиток об’єктів національного флоту, відновлення, модернізація та надходження нового озброєння та військової техніки.

"Надважливими є державні випробовування українського ракетного комплексу "Нептун". Його прийняття на озброєння зробить нас ще сильнішим гравцем у акваторії Чорного й Азовського морів. Також у наших найближчих планах – отримання катерів "Айленд" і "Марк VI" у межах військової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки", – зауважив Зеленський.

Глава держави також подякував усім міжнародним партнерам за постійну підтримку України.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні відзначають День Військово-Морських Сил Збройних Сил та День працівників морського та річкового флоту. Відповідний указ про встановлення дати Дня ВМС був підписаний Президентом України 12 червня 2015 року.

Раніше в УНН повідомлялося, що українські моряки, серед них, моряки з Криму, які у 2014 році не зрадили Україну, отримають понад 70 квартир.

Також Зеленський вручив держнагороди українським морякам.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader