Лісова пожежа на Луганщині: кількість жертв зросла, до гасіння залучені понад тисяча осіб
Лісова пожежа на Луганщині: кількість жертв зросла, до гасіння залучені понад тисяча осіб

Лісова пожежа на Луганщині: кількість жертв зросла, до гасіння залучені понад тисяча осіб

Пожежа площею близько 50 га виникла напередодні на території Борівського і Охтирського лісництв.
Кількість жертв лісової пожежі на Луганщині зросла до шести людей / фото facebook.com/MNS.GOV.UA
Кількість жертв лісової пожежі на Луганщині зросла до шести людей / фото facebook.com/MNS.GOV.UA

Як повідомили УНІАН у Департаменті комунікації МВС України, про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, вогнем знищено близько 80 дачних будинків та 30 житлових будинків у с. Смолянинове. За попередніми даними, загинуло 6 осіб.

Він додав, що президент України Володимир Зеленський провів координаційну нараду за участі прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Організовано роботу цілодобового оперативного штабу.

«З 13:00 понад 1000 рятувальників, поліцейських та гвардійців Луганщини та приданих сил з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей залучені до гасіння пожежі.

Щойно з Краматорська вилетіло 2 пожежні літаки АН-32П ДСНС України. Працює оперативний штаб. Ситуація контрольована. Робимо усе, аби зберегти життя людей», - зазначив Аваков.

За його словами, поліцейські надають допомогу постраждалим, евакуюють людей із прилеглих сіл, проводять наземний моніторинг.

Триває гасіння лісової пожежі у Новоайдарському районі, що розповсюдилась на с. Смолянинове та знищила вже 45 житлових...

Опубліковано ДСНС УкраїниВівторок, 7 липня 2020 р.

Як повідомляв УНІАН, вдень 6 липня біля с. Осколонівка Новоайдарського району виникла пожежа на площі близько 50 га, в тому числі верхова - 20 га. Сьогодні вранці пожежу було локалізовано на площі приблизно 85 га. У зв'язку з поривчастим вітром і високою температурою повітря (+ 38°С) вогонь поширився на с. Смолянинове. У цьому селі вогнем знищено близько 80 дачних будинків та 30 житлових будинків.

Раніше повідомлялося, що внаслідок пожежі загинули 5 осіб, ще 9 постраждалих госпіталізовані.

До ліквідації цієї пожежі залучено підрозділи Збройних сил, Нацгвардії і додаткові сили Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Ввечері голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що площа пожежі на даний час становить близько 100 га. За його словами, поліцейські відвідують будинки і проводять евакуацію жителів, однак люди похилого віку не хочуть залишати свої оселі.

Також пожежні ліквідовують пожежу поблизу с. Капітанове Новоайдарського району, площа якої (верхова) становить близько 40 га.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Джерело матеріала
loader
loader