В Україні мають намір закуповувати гречку в резерв
В Україні мають намір закуповувати гречку в резерв

В Україні мають намір закуповувати гречку в резерв

В Україні мають намір закуповувати гречку в резерв. Про це розповів Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

"Так, в цьому році засіяли гречкою на 10 тис. га більше - 74 тис. га. Однак потрібно, щоб почали закуповувати в резерв. Поки ми працюємо над корпоративним управлінням. Поки що є питання до ДПЗКУ (Державної продовольчо-зернової корпорації України - ред.), Аграрному фонду", - сказав Петрашко. Петрашко також зазначив, що міністерство відпрацьовує способи, як це зробити прозоро, щоб уникнути зловживань, як це було в минулі періоди.

Державне агентство резерву України (Держрезерв) – це центральний орган виконавчої влади, діяльність якого координується Кабміном. Підпорядкований він Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а також володіє серйозними потужностями, які розкидані по всій країні. Це склади, холодильники та аграрні активи у багатьох областях.

Нагадаємо, що в квітні Моз України забрав з Держрезерву 10 млн прострочених медичних масок. За словами голови Держрезерву України Ярослава Погорілого, оновленням запасу медичних масок Моз не займався, тому що не бачив у цьому сенсу.
Також нагадаємо, що в червні на складах територіальної структури Держрезерву в Тернопільській області аудиторська перевірка виявила нестачу зерна на суму 800 млн грн. Поліція відкрила справу за фактом привласнення майна.

Також повідомлялося, що Державна служба аудиту проводить перевірки Державного резерву за попередніх періодах. За словами міністра розвитку економки, зараз Держрезерв не виконує своїх функцій.

Зазначимо, що під час прес-конференції, 20 травня, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Держрезерв порожній. "У країні немає нічого. Початок коронавіруса. А де Держрезерв? Просто мені цікаво. Порожній Держрезерв. Тобто, в Україні 40 млн осіб — порожній Держрезерв! Немає нічого. Просто нічого немає", - сказав Зеленський.

Джерело матеріала
loader
loader