10 здорових перекусів на роботі
10 здорових перекусів на роботі

10 здорових перекусів на роботі

Здорове харчування і насичений робочий графік – речі, здавалося б, несумісні.

Печиво, шоколадки з кавою, бутерброди з ковбасою не тільки додають небажаних кілограмів, але і шкодять організму загалом.

Дієтологи кажуть, що перекуси повинні підживлювати мозок, заряджати енергією, тому краще продумати їх заздалегідь, наприклад, у вихідні.

Фрукти і горіхи.

Не хочете втрачати час і сили біля плити? Перекус у вигляді фруктів і горіхів стане ідеальним рішенням.

Головне тут знати міру.

Вони будуть корисні тільки у розумних порціях.

Кефір і цільнозернові хлібці.

Невелика пляшка кефіру і упаковка хлібців не займуть багато місця у вашій сумці, але врятують у ті хвилини, коли апетит несподівано прокинеться.

Цільне зерно – основа хлібців, допоможе продовжити відчуття ситості мінімум на кілька годин.

Сир і морква.

Очистіть моркву, натріть її на тертці і змішайте з сиром низької жирності.

Перекладіть у невеликий контейнер - корисний і ніжний перекус готовий! Також із сиру можна приготувати десерт.

Додайте у нього кілька скибочок яблука, жменю родзинок, 3 яйця, трохи цукру і запечіть у духовці протягом 30 хвилин при температурі 180°C.

Томатний сік.

Вибирайте в магазині сік без цукру і солі.

Він вгамує і спрагу, і апетит.

У томатному соку міститься у великій кількості лікопин – антиоксидант, який зменшує ризик захворювання на рак.

Домашні батончики.

Курагу, фініки, родзинки, чорнослив, горіхи і вівсяні пластівці подрібніть за допомогою блендера і змішайте з медом.

Потім на пергаментний папір викладіть отриману масу, утрамбуйте руками і зверху закрийте папером.

Покладіть майбутні енергетичні батончики у холодильник на ніч, а потім просто поріжте на порції.

Чипси з фруктів.

Смачні перекуси виходять із хурми й апельсинів.

Поріжте кілька фруктів на тонкі скибочки, викладіть на деко з пергаментним папером і посипте корицею.

У розігрітій до 170°C духовці потримайте хурму й апельсин 10 хвилин, потім переверніть скибочки і знову в духовку ще на 10 хвилин.

Такі чипси можна приготувати з бананів й ананасів.

Яйцями краще перекушувати, якщо у вас в офісі є окрема кухня, адже цей перекус вирізняється сильним запахом.

Відмовлятися від них не варто, адже яйця - джерело протеїну, який добре втамовує голод.

Корисний бутерброд.

Дієтологи вважають, що раз у тиждень до обіду можна дозволити собі бутерброд з цільнозернового хліба, запеченої курячої грудки, кружечків огірка та помідора.

Домашній йогурт.

Йогурти у домашніх умовах готують дуже швидко.

Купуйте молоко і закваску.

Її можна знайти і в аптеці, і в супермаркеті.

А потім дійте за рецептом з Інтернету.

Приготувати йогурт можна у термосі і мультиварці.

Для кращого смаку додайте дрібно нарізані фрукти, мед.

Якщо його доповнити мюслі, йогурт стане ще ситнішим і кориснішим.

Закуска з бананів.

Закуску з бананів краще з'їсти до обіду.

кілька бананів розімніть виделкою, а потім залийте нежирним йогуртом.

Якщо таку страву потримати в морозилці - вона стане порятунком від спеки у літні дні.

Трохи історії.

Чим перекушували нашвидкуруч 30 років тому.

Згадаймо швидку їду з нашого дитинства.

Раніше не було такої кількості кафе і ресторанів швидкого обслуговування, як зараз.

Обідня перерва - це або похід в їдальню чи буфет, який був на роботі, відвідування звичайної міської їдальні (їх було у радянський період чимало), або похід у найближчий продуктовий магазин за пляшкою кефіру і половинкою батона.

Ну або можна було що-небудь принести з собою з дому.

Тому сьогодні згадуємо найпопулярніші перекуси нашвидкуруч.

Плавлений сирок і «Сніданок туриста».

Чи багато потрібно було школяреві, щоб чим-небудь перекусити? Так, 20 копійок вистачало.

Калорійка (булочка з родзинками) і газована вода.

Четвертинка чорного хліба і склянка томатного соку.

Або можна було зайти у звичайну міську їдальню.

Взяти за шість копійок картопляне пюре, або гречку (підлива від гуляшу йшла безкоштовно), склянку компоту і кілька шматків хліба.

З огляду на те, що гірчиця на столах була безкоштовною, виходило бюджетно і ситно.

У магазинах для легкого перекусу можна було придбати плавлені сирки, вони коштували десь 10-15 копійок.

Можна було (якщо був) купити паштет.

Їх випускали кілька видів - від печінкового до шпротного.

А багато хто пам'ятає популярні банки угорської фірми «Глобус» з голубцями.

Це був той самий вид швидкого обіду або вечері, який не займав багато часу.

Або вміст банки розігрівали на пательні, або саму банку опускали у кухлик з киплячою водою, а потім відкривали, і теплі голубці з’їдали навіть без хліба.

Приблизно так само чинили з банками «Сніданок туриста».

10 здорових перекусів на роботі - Фото 1

Суп у пакетику.

До речі, хлібобулочна продукція теж тішила асортиментом - і рогалики, і бублики, і булочки з родзинками.

Іноді м’який шматок хліба з гарячим солодким чаєм цілком тамував голод.

Біля кас продовольчих магазинів частенько продавали концентрати супів - гороховий, курячий, яловичий.

Трохи пізніше такі швидкосупи продавали в пакетиках.

Такий супчик мав специфічний запах (домогосподарки казали: «хімією пахне») і готувався приблизно за 15 хвилин.

Прибігаєш додому зі школи, на столі записка від батьків, а в ній написано, що потрібно розігріти їду, яку залишили в холодильнику.

Але яке там! Адже на вулиці вже чекають хлопці..

Тому варіант із розігрівом їди відпадав, як занадто довгий і марудний, і придумували щось інше.

Хлібчик з цукром.

Скибка чорного хліба, на нього соняшникову олію (ту саму, із запахом), зверху посипаєте сіллю за смаком, з підвіконня (якщо у місті), або з городу (якщо в селі) зриваєте кілька стрілок зеленої цибулі - ось і готова їда.

Смачно, ситно і швидко.

Інший варіант з хлібом, вже білим: намазуєте масло, зверху посипаєте цукром..

В армії, до речі, таку страву іронічно називали солдатським тістечком.

Якщо часу було більше, брали вже підсохлий хліб, підсмажували на сковорідці і заливали яйцями.

Також яйцями можна було залити..

практично все.

Наприклад, макарони або картоплю.

Ще один бюджетний варіант перекусу - хліб, намазаний томатною пастою.

Дешево і сердито.

Віра СОКІЛ.

Теги за темою
Здоров'я продукти
Джерело матеріала
loader
loader