Арахамія повідомив, що новим головою НБУ може стати нардеп від "Слуги народу"
Арахамія повідомив, що новим головою НБУ може стати нардеп від "Слуги народу"

Арахамія повідомив, що новим головою НБУ може стати нардеп від "Слуги народу"

Одним із претендентів на посаду голови Національного банку України є народний депутат із фракції "Слуга народу". Утім остаточно кандидатура нового очільника НБУще не визначена.

Про це заявив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія після засідання Ради 14 липня, передає Укрінформ.

На уточнююче запитання хто саме може стати новим головою Нацбанку, Арахамія не відповів. Втім, на його думку, у разі ухвалення рішення про призначення нардепа від "Слуги народу" на цю посаду, колеги по фракції підтримають таке рашення.

"Це може бути народний депутат... Якщо це буде, наприклад, депутат нашої фракції, то думаю, що обговорення зайве, й усі підтримають, як завжди", - сказав Арахамія журналістам "Інтерфаксу".

Керівник фракції додав, що на засіданні"Слуги народу" 13 липня, де був присутній президент Володимир Зеленський, не обговорювали кандидатів на посаду голови НБУ. Зі слів Арахамії, для того, щоб визначитися, потрібно більше часу.

Нагадаємо, 1 липня голова правління Національного банку України Яків Смолій написав заяву про звільнення через "систематичний політичний тиск". А вже 3 липня Верховна Рада проголосувала за його відставку.

Смолій розповів подробиці про те, як на нього чинили політичний тиск. За його словами, все почалося восени 2019 року, коли Нацбанк виявився в корупційному скандалі, який, на його думку, "замовили". А після початку пандемії коронавірусу до цього ще додалися вимоги до НБУ знизити облікову ставку.

2 липня Міжнародний валютний фонд відреагував на звільнення голови Нацбанку Якова Смолія: чекає, щоб наступник також забезпечив незалежність НБУ.

Відео Відставка голови НБУ: які наслідки для економіки України

Відставка голови Національного банку України – топ-тема останньої доби. Наслідки, про які говорять абсолютно різні люди – від депутатів до експертів – настільки різні, що остаточно збагнути, що ж відбудеться з економікою України, дуже складно. 

Відставка голови НБУ: які наслідки для економіки України
Джерело матеріала
loader
loader