Разумков про економічну кризу: найгіршу точку ще не пройшли
Разумков про економічну кризу: найгіршу точку ще не пройшли

Разумков про економічну кризу: найгіршу точку ще не пройшли

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що економічна криза, спричинена коронавірусом, ще не закінчився. Про це він заявив під час засідання парламенту.

"Насправді Україна сьогодні живе в реаліях, у яких живе увесь світ. Коронавірус і пандемія внесли свої обмеження, свої новели, які ми бачимо як у світовій економіці, так і в економіці нашої держави. Якщо ми говоримо мовою цифр, то, якщо я не помиляюсь, згідно прогнозів по Єврозоні буде спад економіки майже на 9%. Це цього року. Наступного року прогнозується лише зростання на 6% - знову вона не відновиться. І це призводить до того, що змінюються пріоритети для кожної з держав", - розповів Разумков.

На його думку, головною такою зміною є саме переорієнтація на внутрішніх виробників, на захист національних інтересів, на захист та просування економіки - власної економіки держав. 

"Однак я більш ніж чітко розумію, що сьогодні працювати виключно в режимі замкнутої економіки неможливо. І міжнародний рух і фінансів, і капіталу, і промисловості, і товарів так само буде зберігатись. Україна повинна знаходити ті можливості, ті ключові точки росту, які є в нас, які ми можемо використовувати. У нас, я впевнений, є галузі, які потребують сьогодні додаткової підтримки з боку держави і залучення додаткових інвестицій. Це дасть змогу рухатись та знаходити точки росту для української економіки. Якщо ми говоримо про виконання бюджету, то за останні 1,5-2 місяці ми бачимо позитивний тренд. Якщо до червня виконання бюджету було, якщо я не помиляюсь, десь 88%, то зараз ми бачимо 92%", - додав він. 

За його словами, це демонструє те, що економіка потроху виходить з економічної кризи. 

"Але говорити про те, що ми вийшли повністю, що ми можемо говорити про серйозне зростання, як і вся Європа, як і весь світ, - я думаю, що це, м'яко кажучи, зарано. Та економічна криза, з якою ми зіткнулись у світі, - я думаю, що її можна порівняти лише з економічними проблемами, які ми бачили після Другої світової війни. І на жаль, сьогодні говорити, що ми пройшли найгіршу точку, я думаю, що теж поки що зарано", - уточнив голова ВР.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що країна пройшла критичну стадію економічної кризи, і вийшла на відновлення. 

Відео Чому під час коронакризи, українці кілограмами скуповували золото

Яку пенсію нині отримують більшість пенсіонерів. Чому під час коронакризи, українці кілограмами скуповували золото. В Україні розпочалася велика приватизація. Хто виграв би вибори Президента, якби вибирати довелося сьогодні та ще більше економічних новин – далі.

Чому під час коронакризи, українці кілограмами скуповували золото
Джерело матеріала
loader
loader