Геращенко показав фото салону автобуса, де цілий день у Луцьку утримували заручників
Геращенко показав фото салону автобуса, де цілий день у Луцьку утримували заручників

Геращенко показав фото салону автобуса, де цілий день у Луцьку утримували заручників

В Луцьку на місці, де впродовж вівторка, 21 липня, підозрюваний у тероризмі Максим Кривош утримував у заручниках пасажирів автобуса "Берестечко - Краснилів", усю ніч працюватимуть поліцейські-криміналісти.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Із кожної одиниці зброї, з кожної гранати будуть зняті відбитки пальців, знайдені всі волоски, порошинки та сліди ДНК для визначення можливих спільників та пошуку джерел походження вогнепалу", - пояснив посадовець. 

Він додав, що на правоохоронців очікує "велика робота" щодо відновлення "всієї картини подій".

Геращенко також нагадав про першого заступника Нацполіції Євгена Коваля, над головою якого пролетіла куля, коли він передавав заручниками воду. "Думаю, що Євген заслуговує на державну нагороду за рішучість та сміливість, проявлену в ході переговорів з небезпечним злочинцем", - написав заступник міністра МВС.

Він наголосив: "Те, що сьогодні все завершилося без жертв - це щастя, удача та результат ефективних переговорів".

Украина готовится отходить ко сну, а на месте теракта в Луцке всю ночь будут работать полицейские-криминалисты. С...

Опубліковано Антоном Геращенком Вівторок, 21 липня 2020 р.

То, что сегодня все закончилось без жертв - это счастье, удача и результат эффективных переговоров. На видео выстрел,...

Опубліковано Антоном Геращенком Вівторок, 21 липня 2020 р.

Нагадаємо, що 21 липня близько 9:00 у Луцьку чоловік зі зброєю захопив автобус "Берестечко - Краснилів" із пасажирами. Він сам зателефонував о 9:25 до поліції та представився ім'ям Максим Плохой. Пізніше стало відомим його справжнє прізвище - Кривош.

Чоловік оприлюднив у соцмережі свої вимоги, у яких йшлося, що керівні особи держави мають викласти у Мережу відео, у якому кажуть, що вони "терористи - у законі". Від президента Володимира Зеленського він вимагав публікації відеозвернення з текстом: "Фільм "Земляне" 2005 року - дивитися всім". 

Близько 15:20 Кривош кинув з автобуса невстановлений вибуховий пристрій - пролунав вибух. Ніхто не постраждав.

Близько 20:40 "луцький терорист" відпустив трьох заручників - бабусю, вагітну жінку та дитину. Водночас президент України Володимир Зеленськийвиконав його вимогу і виклав відеозапис, а в коментарях - скріни решти тексту Кривоша. 

Близько 21:45 Арсен Аваков повідомив, що Максима Кривошазатримали, а усіх 13 заручників - відпустили. Одразу після закінчення операції Зеленський видалив записане відео із соцмереж.

У заручниках Максима Кривоша було 13 людей. У МВС зазначили, що вони неушкоджені.

Більше читайте у хроніці подій ТСН.ua.

Відео Закінчення спецоперації: що відбувається у центрі Луцька та чи є доступ до автобуса  

У центрі Луцька вже зняли деякі кордони, і журналісти ТСН змогли наблизитися до автобуса, який став пасткою для десятка людей на 13 годин. Що відбувається в центрі міста - дивіться у прямому включенні.

Закінчення спецоперації: що відбувається у центрі Луцька та чи є доступ до автобуса  
Джерело матеріала
loader
loader