Головнокомандувач ЗСУ назвав порушення бойовиками режиму тиші "несистематичними"
Головнокомандувач ЗСУ назвав порушення бойовиками режиму тиші "несистематичними"

Головнокомандувач ЗСУ назвав порушення бойовиками режиму тиші "несистематичними"

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що поодинокі випадки порушення режиму всеосяжного режиму припинення вогню з боку бойовиків на Донбасі не мають системного характеру.

Про це він сказав на традиційній селекторній нараді під головуванням Володимира Зеленського, повідомляє Офіс президента. 

Хомчак заявив, що режим припинення вогню виконується з обох сторін, а поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру. Від початку перемир'я не було жодного пораненого та загиблого.

Також він зазначив, що в районі проведення операції Об’єднаних сил ситуація стабільно контрольована, хворих на COVID-19 немає.

  • У ніч проти понеділка, 27 липня, о 00:01 на лінії розмежування на Донбасі розпочався режим повного та всеосяжного припинення вогню. Про це 22 липня домовилися представники Тристоронньої контактної групи.
  • В Офісі президента України домовленість про перемир'я назвали "проривом" у Мінському процесі і наголосили, якщо режим цілковитого і всеосяжного припинення вогню буде дотримано бойовиками, це відкриє шлях до виконання інших положень Мінських угод. Не стріляти домовилися аж до повного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. 
  • 26 липня, за кілька годин до оголошеного перемир'я відбулася телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським та президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.
  • Бойовики від початку перемир'я бойовики вже кілька разів порушували режим припинення вогню.

Відео Хитке перемир'я: від початку доби на Донбасі зафіксували один обстріл з боку окупантів

Від початку доби штаб ООС зафіксував один постріл з гранатомета поблизу населеного пункту Шуми під Горлівкою. Поранених немає. Перемир'я, яке назвали всеохопним та всеосяжним, триває другу добу. ТСН вирушила на Приазов'я, аби дізнатися про настрій бійців, і випадково стала свідком романтичної історії родом з 2014 року. Про тата з фронту – у випуску. Більше про війну на Сході України

Хитке перемир'я: від початку доби на Донбасі зафіксували один обстріл з боку окупантів
Джерело матеріала
loader
loader