/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F6d4ad64ecc4b6b27ce12153a92e808a0.jpg)
Як приготувати смачні оладки вдома: прості рецепти
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fefb35202d7111e02db1a552e4de1bca5.jpg)
Оладки – це товсті м'які коржики з пшеничного борошна, смажені на сковороді. Основна відмінність оладок від млинців – розмір і товщина: оладки менше в діаметрі, але товщі.
Також сьогодні нерідко печуть оладки або смажать з використанням маси з натертих овочів.
Оладки: класичний рецепт
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2Fae3490a43d9362a35c285d9916477abf.jpg)
Інгредієнти:
- Борошно – 200 г
- Кефір – 250 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйця – 1 шт.
Спосіб приготування:
Яйце збиваємо в глибокій посудині з цукром і сіллю в легку піну. В яєчну суміш вливаємо трохи підігрітий кефір. Ще раз все перемішуємо.
Далі просіваємо борошно з содою. Замішуємо тісто віночком.
Розігріваємо олію на сковороді. Вливаємо в неї оладки столовою ложкою.
Запікаємо оладки з обох боків до золотистого кольору.
Оладки з кабачків
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F6b4a6e9f8f397bcf1bcb62ee4af2497f.jpg)
Інгредієнти:
- Кабачки – 600 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 50 г
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – 1 ч. ложка
Спосіб приготування:
Готуємо всі необхідні інгредієнти. Кабачки ретельно миємо й відрізуємо плодоніжки. Очищаємо зубчик часнику.
Трьом кабачки на крупній тертці. Перекладаємо кабачки терті в миску, солимо, перемішуємо і залишаємо їх віддавати сік на 10 хвилин. Сіль допоможе кабачків швидше виділити рідина. Коли це станеться, кабачки потрібно буде вичавити.
Тим часом зробимо тісто. Змішуємо яйця з борошном, додаємо тертий на дрібній тертці часник і перемішуємо до однорідності.
Додаємо до кабачків зроблене раніше тісто і добре перемішуємо до однорідного стану. Випікаємо до золотистого кольору з двох сторін.
Оладки з гарбуза
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F22e60eb34164733e0f63cf8be11dc56a.jpg)
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 0.5 ст.
- Борошно – 1 ст.
- Сіль – щіпка
- Гарбуз – 400 г
Спосіб приготування:
Гарбуз очищаємо від насіння, шкірки. Нарізаємо ножем на кубики невеликих розмірів. Печемо або тушкуємо, щоб вона стала м'якою.
З'єднуємо гарбуз з яйцями, кефіром, борошном, розпушувачем, солимо. Добре все перемішуємо, щоб всі інгредієнти з'єдналися, не залишалося грудок борошна.
На сковороду наливаємо трохи олії, чекаємо, коли вона нагріється. Беремо столову ложку, викладаємо невеликими порціями на сковороду. Смажимо оладки з гарбуза до утворення рум'яної скоринки.
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

