Венедіктова пояснила, чому призначила Піскуна своїм радником
Венедіктова пояснила, чому призначила Піскуна своїм радником

Венедіктова пояснила, чому призначила Піскуна своїм радником

Святослав Піскун став радником генеральної прокурорки Ірини Венедіктової. Вона пояснила: взяла Піскуна у свою команду через його досвід.

Піскун має великий досвід, а це найцінніше, що є у людини. Так Ірина Венедіктова написала на своїй фейсбук-сторінці, натякаючи на те, чому призначила його своїм радником.

Венедіктова зазначає: якщо людина десятиліттями перебуває в одній професії, залишається соціально активною та за нею ідуть колективи – вона ефективна.

Тому я безмежно вдячна всім "реформаторам" і "активістам" за поради і бачення моїх заступників і радників з новими обличчями – мабуть їх треба брати відразу ж з пологових будинків,
– зіронізувала генпрокурорка.

Венедіктова зазначила:  лікарі, вчителі, правоохоронці, прокурори – працюють за різних президентах, адже це люди систем. "І вони працюють на державу в межах, встановлених законом, виконуючи свої функції. Не плутайте їх з політиками", – підсумувала Венедіктова.

Кар'єра Піскуна: найголовніше

  • Наприкінці 90-их Піскун працював під керівництвом Миколи Азарова у Державній податковій адміністрації України і був його заступником.
  • З подачі тодішнього президента Леоніда Кучми, 6 липня 2002 року став генеральним прокурором України.
  • У 2003 році його звільняють з цієї посади за "надмірну політизацію органу". Відтак Піскун стає заступником секретаря РНБО.
  • Ющенко у жовтні 2005 року звільняє Піскуна через те, що не задоволений роботою Святослава Піскуна.
  • Уже у квітні 2007 року Ющенко поновлює його на посаді. Щоправда, ненадовго: через місяць він знову відправляє Піскуна у відставку.
  • Святослав Піскун двічі був народним депутатом. І два ці рази він проходив у парламент за списками "Партії регіонів".
  • У 2012 році голосував за скандальний мовний "закон Ківалова – Колесніченка".
Теги за темою
Новини України Новини політики Вероніка Климська
Джерело матеріала
loader
loader