![АМКУ відкрив справу проти Roshen: у чому справа](https://thumbor.my.ua/Hz8jUEkhxy6nd-o4tDwZ2aOh5vs=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F7%2F4be92fc85e080ed23f2fde71bcf1c07d.jpg)
АМКУ відкрив справу проти Roshen: у чому справа
Антимонопольний комітет почав справу проти компаній, які входять до складу Roshen. Причина – зловживання монопольним становищем на ринку патоки.
Група Roshen є найбільшим українським виробником патоки крохмальної кукурудзяної (сиропів), повідомляє пресслужба АМКУ.
За оцінкою Комітету, компанія протягом 2018 – 2019 років мала ознаки "домінувального положення на цьому товарному ринку".
Під час ведення своєї господарської діяльності група Roshen протягом 2018 року встановлювала різні ціни, а також різні умови придбання патоки для певної групи споживачів – кондитерських фабрик,
– йдеться у повідомленні.
У 2019 році, посиливши ринкову владу через заборону імпорту з РФ патоки (сиропів), група Roshen підвищила ціни на патоку власного виробництва для всіх покупців.
Водночас АМКУ не виявив об'єктивних причин для зростання цін. У комітеті вважають, що такі дії могли призвести до "недопущення, усунення чи обмеження конкуренції між ними". Через це Антимонопольний комітет і розпочав розслідування, збір і аналіз доказів у справі.
Для чого використовують крохмальну кукурудзяну патоку (сироп)?
Є одним з основних компонентів в рецептурі кондитерських виробів. Використовується при виробництві халви, карамелі, зефіру, цукерок, мармеладу для регулювання консистенції (структури і текстури) кондитерського виробу.![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)