Кравчук відхрестився від скандальних заяв свого заступника Фокіна про Донбас
Кравчук відхрестився від скандальних заяв свого заступника Фокіна про Донбас

Кравчук відхрестився від скандальних заяв свого заступника Фокіна про Донбас

Голова делегації України в ТКГ у Мінську і перший президент Леонід Кравчук заяви, що заява його заступника про амністію бойовиків та особливий статус для всього Донбасу є особистою думкою, а не позицією делегації.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Еспрессо.

"Заява Фокіна - це його особиста справа, особиста думка. Він зі мною не радився, це питання не обговорювалося делегацією ... Фокін висловив власну позицію, і ми до неї не маємо ніякого відношення", - відхрестився Кравчук.

Він вважає, що Фокін не мав висловлювати позицію, що суперечить ухваленим Радою законів, оскільки він не приватна особа, а заступник голови ТКГ.

Кравчук каже, що розмовляв із Фокіним і поставив йому "низку щирих запитань". Сам Фокін не вважає, що відійшов у своїх висловлювань від позиції закону.

На питання про наслідки для Фокіна Кравчук відповів: "Це питання буде обговорено на засіданні нашої делегації, я думаю, люди висловляться, Фокін пояснить, чому він саме таку вибрав тактику або позицію".

Водночас Кравчук підкреслив, що не має повноважень вивести Фокіна з ТКГ, це рішення має приймати президент Володимир Зеленський. Також Кравчук наполягає, що не мав жодного відношення до призначення Фокіна.

  • Напередодні заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін в інтерв'ю одному з проросійських видань заявив, що для припинення війни необхідно "оголосити загальну амністію, провести вибори та вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще — всього Донбасу". 
  • Ці слова збурили український політикум. Олександр Турчинов назвав цю заяву "не просто старечим маразмом, а демонстративним переходом довіреної особи Зеленського на бік країни-агресора". У партії Європейська Солідарність вимагають звільнити Фокіна з ТКГ. Цього ж вимагають і деякі депутати "Слуги народу".
  • У МВС розкритикували Фокіна. Арсен Аваков каже, що заява провокативна і не відповідає національним інтересам. В Офісі Зеленського також заявили, що скандальні заяви Фокіна не відповідають офіційній позиції делегації України.

Відео Скандальна заява: слова Фокіна про умови припинення війни збурили український політикум

Заява Вітольда Фокіна є провокаційною та такою, що не відповідає національним інтересам - так вважає міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Напередодні заступник голови української делегації у тристоронній контактній групі Вітольд Фокін в інтерв'ю одному з проросійських видань заявив, що для припинення війни необхідно "оголосити загальну амністію, провести вибори та вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще - всього Донбасу". Ці слова збурили український політикум.

Скандальна заява: слова Фокіна про умови припинення війни збурили український політикум
Джерело матеріала
loader
loader