В Україні ваговий контроль вантажівок буде здійснюватися цілодобово
В Україні ваговий контроль вантажівок буде здійснюватися цілодобово

В Україні ваговий контроль вантажівок буде здійснюватися цілодобово

Рішення було прийнято на засіданні Кабміну / Ілюстрація REUTERS
Рішення було прийнято на засіданні Кабміну / Ілюстрація REUTERS

Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів України. Про це повідомив представник уряду в ВР Василь Мокан у Facebook.

«Уряд прийняв проект розпорядження "Про заходи щодо недопущення руйнування автомобільних доріг". Йдеться про введення цілодобового вагового контролю транспортних засобів "Укртрансбезпекою" спільно з Нацполіцією, СБУ, "Укравтодором" та місцевими органами виконавчої влади», - написав Мокан.

За його словами, окрім загальних заходів габаритно-вагового контролю, заплановано закупити відповідне обладнання і відремонтувати наявні спеціально обладнані місця здійснення габаритно-вагового контролю.

Скріншот з Facebook
Скріншот з Facebook

Відеофіксація порушень

З 1 червня в Україні запрацювали перші відеокамери системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Камери встановлені в Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

Боротьба Зеленського з перевантаженням

  • 23 червня 2020 року президент України Володимир Зеленський вирішив звернутися до далекобійників з попередженням щодо штрафів за перевантажені фури.
  • 26 червня 2020 року Зеленський зазначив, що за дотриманням габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів на українських дорогах буде стежити Нацполіція та Служба безпеки України.
  • За одну добу, 2 липня, інспектори "Укртрансбезпеки" перевірили 6598 вантажних транспортних засобів та нарахували понад 54 тис. євро плати за перевантаження.
  • 9 липня 2020 на Євросоюзі затвердили нові вимоги до оплати праці далекобійників і умови для відпочинку водіїв вантажівок.
  • 19 серпня 2020 року Зеленський поставив завдання провести перезавантаження «Укртрансбезпеки», а також заявив, що в Україні необхідно впровадити автоматичну систему фіксації вантажів, що перевозяться.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Джерело матеріала
loader
loader