Політично правильна, але передчасна: Резніков оцінив постанову про місцеві вибори, якою спекулює РФ
Політично правильна, але передчасна: Резніков оцінив постанову про місцеві вибори, якою спекулює РФ

Політично правильна, але передчасна: Резніков оцінив постанову про місцеві вибори, якою спекулює РФ

Внесена до Ради постанова про зміни до вже ухваленого документу про місцеві вибори ускладнила введення переговорів, хоча і є "політично правильною".

Таку думку висловив віцепрем'єр та міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков під час години запитань до уряду у Верховній Раді 18 вересня.

"Ця постанова політично дуже правильна. Але суто тактично окремі її положення - вони передчасні. Чи ускладнила ця постанова ведення переговорів? Так, ускладнила. Чи скористались нею наші опоненти для маніпуляції? Так, скористалися. Чи заблокувала переговорний процес? Так, значною мірою він заблокований. Наприклад, зокрема, в гуманітарній підгрупі, де готується звільнення близько ста наших бранців", - заявив міністр.

Водночас він наголосив, що ухвалювати те чи інше рішення щодо змін чи уточнення цієї постанови - це прерогатива виключно українського парламенту. "І про це було наголошено під час останньої зустрічі української делегації у Берліні, на зустрічі політичних радників лідерів країн нормандського формату", - уточнив Резніков.

Раніше заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак після зустрічі радників голів країн "нормандського формату" заявив, що Верховна Рада України найближчим часом розгляне питання коригуваннявже ухваленої 15 липня постанови. 

Своєю чергою очільник Офісу президента Андрій Єрмакспростував зобов'язання переглянути постанову про місцеві вибори. Він зазначив, що українська делегація просто поінформувала колег на зустрічі, що депутат від "Слуги народу" 28 липня зареєстрував постанову про такі зміни. "Жодних зобовʼязань з української сторони щодо перегляду рішень Верховної Ради не було, і це неможливо, оскільки ми не можемо втручатися в діяльність українського парламенту", — сказав він.

Відео "Нормандська зустріч": всі учасники переговорів зробили зовсім різні висновки

Вісім годин переговорів і зовсім різні висновки - такий підсумок зустрічі радників лідерів країн "нормандського формату", яка відбулася в Берліні. Керівник офісу президента України Андрій Єрмак після переговорів заявив - саміт лідерів "нормандського формату" може відбутися до кінця року. Натомість представник Росії Дмитро Козак це категорично відкинув. Підстав для проведення саміту немає, це навіть не обговорювали - заявив заступник голови адміністрації Путіна. Різні висновки зробили представники України та Росії щодо проведення місцевих виборів в Україні.  

"Нормандська зустріч": всі учасники переговорів зробили зовсім різні висновки
Джерело матеріала
loader
loader