Канада виділить Україні 4,3 млн канадських доларів на підтримку сектору безпеки та оборони
Канада виділить Україні 4,3 млн канадських доларів на підтримку сектору безпеки та оборони

Канада виділить Україні 4,3 млн канадських доларів на підтримку сектору безпеки та оборони

Канадський уряд вирішив виділити додаткові 4,3 мільйона канадських доларів (в українській валюті - понад 86 мільйонів) на підтримку сектору безпеки та оборони України. 

Про це сказав міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань у телефонній розмові з очільником МЗС України Дмитром Кулебою, сьогодні, 1 жовтня, повідомляє пресслужба українського відомства.

"Співрозмовники відзначили взірцеву взаємодію України та Канади у сфері безпеки. Дмитро Кулеба висловив вдячність за активну участь канадських військовослужбовців в операції “Unifier” та важливий внесок Збройних сил Канади у зміцнення безпеки нашої держави у взаємодії зі Збройними силами України. Франсуа-Філіп Шампань повідомив про рішення канадського уряду виділити додаткові 4,3 млн канадських доларів на підтримку сектору безпеки та оборони України", - йдеться у повідомленні.

Кулеба поінформував колегу про безпекову ситуацію на Донбасі та інтенсивні зусилля України з політико-дипломатичного врегулювання у Нормандському форматі та на консультаціях у Мінську. Шампань, своєю чергою, запевнив, що Канада повністю підтримує зусилля України.

Кулеба також повідомив про завершальну стадію формування української делегації для переговорів щодо розширення дії Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою. 

"Особливо важливою темою розмови стала подальша координація дій перед наступним етапом переговорів з Ісламською Республікою Іран щодо компенсацій за збиття літака рейсу PS752", - додає пресслужба МЗС.

Крім того, канадський міністр висловив співчуття міністрові, всім рідним і близьким загиблих у трагічній катастрофі військового літака АН-26Ш у Харківській області.

Нагадаємо, 22 вересня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Сторони обмінялися думками щодо поточної ситуації на Донбасі та в Білорусі, а також обговорили лібералізацію безвізу для українців. 

Відео Британія, Канада та США заявили, що російські хакери намагалися вкрасти дані про вакцину від коронавірусу

Росія намагалася вкрасти дані про вакцину від коронавірусу - з такими звинуваченнями на адресу Москви виступили одразу три світові держави. Велика Британія, Канада і Сполучені Штати певні, що російське угруповання хакерів, відоме як "Fancy bear", атакувало наукові та фармацевтичні дослідницькі центри. У Лондоні кажуть, що метою хакерів було не зірвати дослідження, а просто вкрасти інтелектуальну власність. Також у Лондоні звинуватили Росію у втручанні у парламентські вибори 2019-го.

Британія, Канада та США заявили, що російські хакери намагалися вкрасти дані про вакцину від коронавірусу
Джерело матеріала
loader
loader