Без масок і рукостискань: Зеленський розпочав британський візит з поїздки до Букінгемського палацу
Без масок і рукостискань: Зеленський розпочав британський візит з поїздки до Букінгемського палацу

Без масок і рукостискань: Зеленський розпочав британський візит з поїздки до Букінгемського палацу

Президент Володимир Зеленський та Олена Зеленська 7 жовтня розпочали свій британський візитз поїздки до Букінгемського палацу. Там вони зустрілися з королівською родиною – герцогом та герцогинею Кембриджськими – Вільямом та Кейт. Український президент та його дружина – стали першими гостями королівського палацу від початку локдауну. Хоч і без масок, аудієнція все ж відбулась з дотриманням соціальної дистанції і  без рукостискань.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Український президент пробуде в Лондоні два дні. Очікування від запланованих зустрічей немалі. Про це президентповідомив перед відльотом до Англії.

"Перш за все, очікуємо зустрічі з прем’єром Борисом Джонсоном. Предметна буде зустріч, підпишемо угоду – важливу, історичну угоду – про стратегічне партнерство і про торгівлю між нашими країнами. Вона дасть можливість продовжити угоду про вільну торгівлю між нашими країнами і розширити цю угоду після того, як Британія вийде з ЄС", - зазначив він.

Крім цього, як повідомив Зеленський, результатом поїздки до Лондона має стати ще й меморандум на понад 1,5 млрд доларів - про розбудову військово-морського флоту України. Як повідомляють закордонні ЗМІ, ці кошти нададуть у формі позики на 10 років.  Перші два кораблі побудують у Великій Британії, а решта 6 суден будуть завершені в Україні.

До того ж, британський уряд виділить Україні 5 млн фунтів стерлінгів – на підтримку громад на сході України. Йдеться про гроші на їжу, воду, медикаменти, ремонт лікарень, житла та психосоціальну підтримку.

Зазначимо, що це не перша така допомога від Британії. Цьогоріч її уряд вже виділив 40 млн фунтів Україні. Ці гроші переважно йдуть на підтримку економіки та реформ урядування.

Відео Історичні переговори: Зеленський зустрічається з прем'єром Джонсоном та з принцом Вільямом

Зустрічі з прем'єром Джонсоном та з принцем Вільямом: Володимир Зеленський з українською делегацією - у Великій Британії. Це перший візит глави іноземної держави до Королівства з моменту запровадження локдауну через коронавірус. І британська, і українська сторони вже назвали заплановані переговори історичними. Чого чекати від перемов і чому їх називають такими важливими - у прямому включенні.  

Історичні переговори: Зеленський зустрічається з прем'єром Джонсоном та з принцом Вільямом
Джерело матеріала
loader
loader