У "Слузі Народу" заговорили про розпуск парламенту
У "Слузі Народу" заговорили про розпуск парламенту

У "Слузі Народу" заговорили про розпуск парламенту

Голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп "Слуги народу" Микита Потураєв вважає, що перед президентом України Володимиром Зеленським може постати вибір - переформатування коаліції в парламенті чи розпуск Ради. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua. "У медіа вже заговорили про можливий примус до коаліції з групою "За майбутнє" Ігоря Валерійовича. Можливо, що і "Батьківщина" неофіційно була б у такій коаліції або голосувала разом з нею. Але є дуже хороше запитання. А чи згодні всі на таку коаліцію? Чи буду я особисто в коаліції з групою "За майбутнє"? Я от не впевнений", - сказав Потураєв. Нардеп зазначає, "якщо мета цієї коаліції - захист конкретного громадянина від американської феміди, Федерального бюро розслідувань США", то це точно не та політична мета, яку він готовий підтримувати.
"І я не один такий. Якщо подібна пропозиція таки "прилетить" у Раду, подивимося взагалі, скільки людей у фракції це підтримає", - додав депутат.
Він також сказав,що в Раді є "група Коломойського"."Дивіться, є група Ігоря Валерійовича, це приблизно 40-45 депутатів. У нас загалом 245 "штиків". Віднімаємо 45, отримуємо 200. У такій ситуації потрібна коаліція. ... Якщо не "За майбутнє" і "Батьківщина", то "ЄС" і "Голос"? Вибір невеликий. Але така ситуація складна для президента. З точки зору виборів. Тому він буде вибирати. Або розпуск парламенту", - розказав Потураєв. За інформацією ЗМІ,у найближчі тижні в Офісі президента можуть статися перестановки. Обговорюють можливість звільнення Сергія Трофімова. Його місце може зайняти інший заступник керівника ОП - Кирило Тимошенко, який за останній місяць налагодив відносини з Андрієм Єрмаком.

Джерело матеріала
loader
loader