Зеленський «наговорив собі на 150 років тюрми": президенту оголосили війну
Зеленський «наговорив собі на 150 років тюрми": президенту оголосили війну

Зеленський «наговорив собі на 150 років тюрми": президенту оголосили війну

Розпуск Конституційного суду наразі є однією із найголовніших суперечок в Україні

Суддя Конституційного суду України Ігор Сліденко, який нещодавно заявляв, що турбується про своє життя й безпеку на фоні всіх подій із судом в Україні, пригрозив президенту Зеленському війною, якщо КС в нашій державі розпустять.

Суддя Сліденко заявив про це кореспонденту УНІАН у рамках свого коментаря з приводу звернення президента Зеленського до своєї фракції "Слуга народу".

Сліденко переконаний, що Зеленський у вчорашньому зверненні до фракції "наговорив собі на 150 років тюрми", оскільки, за словами судді, президент відкрито закликає депутатів до повалення державного ладу в Україні.

"Це вже не вигадки РНБО, що Конституційний суд зазіхав на державний лад. Чим зазіхав? Що Конституційний суд скасував 366-1 статтю Кримінального кодексу і сказав, що її треба вдосконалити? Це навіть коментувати незручно», - говорить суддя Ігор Сліденко.

Крім цього, суддя переконаний, що у разі підтримки парламентом розпуску суду (якщо набереться 226 голосів депутатів "за"), в Україні почнеться справжня розруха. Може початися реальна війна, якщо суд намагатимуться, наприклад, захопити силовим шляхом.

"Я думаю, що далі – розпад України і війна, тому що, крім тих 226, ніхто це не визнає. Якщо будуть спроби силовим шляхом захопити Конституційний суд, маю на увазі будівлю суду, то це означатиме війну. Є політичні сили які ні за яких обставин не погодяться на такий розвиток подій, на узурпацію влади», - переконаний Сліденко.
Зеленський «наговорив собі на 150 років тюрми": президенту оголосили війну - Фото 1

Приєднуйтесь до нас в Telegram!

У судді Сліденка склалося враження, що Володимира Зеленського хтось штовхає на такі необдумані кроки.

Нагадаємо, КС України за поданням 47 депутатів скасував статтю ККУ 366-1, яка передбачає кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Крім цього, неконституційними визнали положення про перевірку декларацій, про виявлення конфлікту інтересів, мовляв, це все є вторгненням у особисте життя чиновників.

Разом із тим виникли проблеми у призначенні обраних на місцевих виборах, оскільки НАЗК не допускають до перевірки декларацій, а без цього призначення неможливі.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський записав звернення до своєї фракції, яке витекло в маси. Говорять, що зроблено це було спеціально, а звернення було заготовкою.

Також портал MY.UA писав, що Дмитро Разумков на засіданні Погоджувальної ради виступив з рішучою заявою щодо КСУ.

Читайте наш канал в Twitter

Підписуйтесь на наш канал в Flipboard

Джерело матеріала
loader
loader