"Сотні тисяч людей можуть втратити роботу": міністр культури не підтримує введення карантину вихідного дня
"Сотні тисяч людей можуть втратити роботу": міністр культури не підтримує введення карантину вихідного дня

"Сотні тисяч людей можуть втратити роботу": міністр культури не підтримує введення карантину вихідного дня

Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) не підтримує запровадженнякарантину вихідного дня в Україні, тому що це негативно позначиться на роботі сфери культури та економіці, а сотні тисяч працівників можуть залишитися без роботи. 

Про це написав міністр культури Олександр Ткаченко на своєму Telegram-каналі. 

"МКІП не підтримує цю ініціативу. Сотні тисяч працівників в Україні можуть залишитися без роботи. Тобто йдеться про життя та існування людей", - написав він і додав, що сумнівається, чи витримає економіка України, якщо свою роботу призупинить сфера, яка генерує від 2 до 4% ВВП.

"Чи позитивно позначиться закриття закладів культури на загальній статистиці захворюваності – ні. Адже заклади культури - не епіцентр для розповсюдження вірусу", - зазначив міністр. У закладах культури постійно регулюється потік людей, розсадка, перебування у масках та проведення температурного скрингінгу, запевнив він. 

"Тому закривати сферу, яка фактично є взірцем для багатьох галузей з виконання санепідем вимог МОЗ, – рішення, що призведе до фінансових втрат в бюджеті України. Заборона на роботу в вихідні дні для закладів культури та креативних індуйстрій призведе до зменшення і без того критичних доходів ще додатково на 50% і більше.

До того ж, у часи пандемії переглянути стрічку в кінотеатрі, сходити на виставу чи послухати оперу – це справжнє емоційне розвантаження, яке робить людей щасливішими. І таку можливість потрібно залишити українцям". 

Нагадаємо:

  • 9 листопада міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що карантин вихідного дня діятиме від 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише продуктові магазини; аптеки, зокрема ветеринарні; транспорт та АЗС. 
  • Натомість заклади громадського харчування працюватимуть тільки на винесення їжі. ТРЦ МОЗ рекомендуватиме закривати, а також не проводити масові та культурні заходи. 
  • Президент Володимир Зеленський вважає, шо карантин вихідного дня допоможе уникнути великого збільшення хворих на COVID-19 і підготувати необхідну кількість ліжок. 
Автор:
Лінда Хурані
Джерело матеріала
loader
loader