"Епіцентр" все ж працюватиме у вихідні, але з обмеженнями: поліція взяла на жорсткий контроль роботу мережі
"Епіцентр" все ж працюватиме у вихідні, але з обмеженнями: поліція взяла на жорсткий контроль роботу мережі

"Епіцентр" все ж працюватиме у вихідні, але з обмеженнями: поліція взяла на жорсткий контроль роботу мережі

Мережа гіпермаркетів "Епіцентр" на період карантину дня буде обслуговувати клієнтів, але лише онлайн. Придбати можна буде виключно продукти харчування, медичні товари, засоби гігієни, ветеринарні препарати. 

Про це йдеться в заяві "Епіцентру" і в повідомленні заступника голови МВС Антона Геращенка.

У компанії наголосили, що запровадили "безпрецедентні заходи безпеки" у своїх магазинах. Але пояснюють, що не можуть зачинити торговельні центри, бо покупці через соцмережі просять не робити цього.

Тому, в суботу та неділю в "Епіцентрі" і " Новій лінії" через сайт можна замовити такі товари: засоби гігієни, лікарські засоби, товари медичного призначення, ветеринарні препарати, корми, доставку їжі з їхніх ресторанів.

Замовлення теж можна зробити онлайн, але забирати безкоштовно самовивозом в магазинах або оформляти доставку додому. В компанії додали, що будуть дотримуватися позиції Кабміну, хоча не згодні з усіма заходами щодо посилення карантину.

Своєю чергою, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що правоохоронці ретельно проконтролюють, щоб "заяви керівництва мережі "Епіцентр" збігалися з їхніми реальними діями". Він також підтвердив, що в мережі гіпермаркетів погодилися вжити карантинні обмеження після роз'яснень МВС. 

"Працювати буде тільки центр виконання онлайн заявок на доставку товарів. Жодних черг в залах, на касах і автостоянках! Органи МВС і Національна поліція ретельно проконтролюють, щоб заяви керівництва мережі "Епіцентр" збіглися з їхніми реальними діями щодо попередження поширення епідемії COVID-19", - наголосив Геращенко.

Нагадаємо, в Україні від 14 листопада діє карантин вихідного дня. Упродовж суботи і неділі можуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки, ветеринарні аптеки, автозаправки, пошта.

Однак після цього мережа будівельних гіпермаркетів "Епіцентр" у своїх соцмережах повідомила, що вводить "72-годинну п'ятницю" і попри заборону продовжить працювати, бо у них у продажі є і продукти, і ліки. Очільник МОЗ Максим Степанов розкритикував позицію компанії, заявивши: "Хочете покуражитися? Зробити фарс на здоров'ї людей? То поїхали зі мною в реанімацію!"

Відео Україною прокотилися "каструльні протести" через карантин вихідного дня

"Каструльні протести" напередодні відбулися у багатьох містах  України. У Києві, Львові, Одесі, Сумах на вулиці вийшли люди з каструлями та ополониками і грюкали ними щосили. Таким чином працівники ресторанів, готелів та закладів культури протестували проти запровадження карантину вихідного дня. У Львові мітингарі влаштували імпровізовану кав'ярню біля обласної адміністрації. Але на каву до них так і не вийшли.    

Україною прокотилися "каструльні протести" через карантин вихідного дня
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
loader
loader