Вчені назвали пригнічуючі COVID-19 рослинні напої
Вчені назвали пригнічуючі COVID-19 рослинні напої

Вчені назвали пригнічуючі COVID-19 рослинні напої

Полоскання соками і чаєм може знизити ризик поширення коронавірусу \ фото УНІАН

Зелений чай, а також соки граната і чорноплідної горобини пригнічують поширення коронавірусу, що накопичується в ротовій і носоглотковій порожнинах, з'ясували дослідники з Інституту молекулярної вірусології медичного центру Ульмського університету (Німеччина).

Вони допустили, що полоскання соками і чаєм може знизити ризик поширення коронавірусу.

Дослідження вчених опубліковано на сервері bioRxiv - він, на відміну від медичних журналів, дозволяє публікувати нерецензовані роботи. Вчені розглядали вплив різних рослинних напоїв на поширення коронавірусу і вірусу грипу. Найбільшу ефективність показав сік чорноплідної горобини, що інактивував більше 96% вірусів. При цьому вчені відзначили, що ефективність натуральних компонентів залежить від куща, з якого вони були зібрані, і може відрізнятися, передає kommersant.

Коронавірус у світі 

  • Коронавірус виявлено більш ніж у 54,3 млн осіб у світі, померло 1,3 млн хворих, свідчать дані Університету Джонса Хопкінса.
  • Куріння вейпа підвищує ризик заразитися COVID-19 в сім разів - вчені
  • Врятувати Різдво: Австрія за прикладом Словаччини планує провести масове тестування на COVID-19
  • Розробник вакцини від COVID-19 спрогнозував, коли світ стане "колишнім"

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Джерело матеріала
loader
loader