/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F3eb4f039e8c72f2c9c29af45f67ba4b5.jpg)
Вчені назвали пригнічуючі COVID-19 рослинні напої
Зелений чай, а також соки граната і чорноплідної горобини пригнічують поширення коронавірусу, що накопичується в ротовій і носоглотковій порожнинах, з'ясували дослідники з Інституту молекулярної вірусології медичного центру Ульмського університету (Німеччина).
Вони допустили, що полоскання соками і чаєм може знизити ризик поширення коронавірусу.
Дослідження вчених опубліковано на сервері bioRxiv - він, на відміну від медичних журналів, дозволяє публікувати нерецензовані роботи. Вчені розглядали вплив різних рослинних напоїв на поширення коронавірусу і вірусу грипу. Найбільшу ефективність показав сік чорноплідної горобини, що інактивував більше 96% вірусів. При цьому вчені відзначили, що ефективність натуральних компонентів залежить від куща, з якого вони були зібрані, і може відрізнятися, передає kommersant.
Коронавірус у світі
- Коронавірус виявлено більш ніж у 54,3 млн осіб у світі, померло 1,3 млн хворих, свідчать дані Університету Джонса Хопкінса.
- Куріння вейпа підвищує ризик заразитися COVID-19 в сім разів - вчені
- Врятувати Різдво: Австрія за прикладом Словаччини планує провести масове тестування на COVID-19
- Розробник вакцини від COVID-19 спрогнозував, коли світ стане "колишнім"
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: УНІАН

