У МОЗ найближчим часом хочуть запровадити електронні рецепти на антибіотики
У МОЗ найближчим часом хочуть запровадити електронні рецепти на антибіотики

У МОЗ найближчим часом хочуть запровадити електронні рецепти на антибіотики

У Міністерстві охорони здоров'я планують ввести електронний рецепт на антибіотики. Про це під час брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко, передає "24 канал".

Він наголосив, що протягом останніх двох місяців уряд фіксує збільшення використання антибіотиків серед українців. Цю тенденцію можна пов'язати із зростанням кількості хворих на коронавірус, хоч і антибіотики не допомагають при лікуванні COVID-19.

"На сьогодні, з метою забезпечення всіх лікарських засобів, МОЗ ведеться робота по ключових напрямках... Це введення електронного рецепта на протимікробні лікарські засоби, тобто, антибіотики. Передбачається, що протягом найближчого часу близько 9 тис. аптечних закладів зможуть виписувати рецепт саме в електронній формі", – сказав Іващенко.

Посадовець зазначив, що можливість виписувати е-рецепти на антибіотики буде передбачена для 1054 найменувань препаратів. На думку Іващенка, це допоможе зробити використання антибіотиків більш раціональним.

Він додав, що для аптечних закладів, які на сьогодні не мають можливості приєднатися до відпуску лікарських засобів по електронному рецепту, буде запропонована і надана можливість використання паперових рецептів.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив, що в Україні споживання антибіотиків впродовж 2020 року зросло майже в 40 разів.

Джерело матеріала
loader
loader