МОЗ запровадить електронний рецепт на антибіотики
МОЗ запровадить електронний рецепт на антибіотики

МОЗ запровадить електронний рецепт на антибіотики

Міністерство охорони здоров'я планує запровадити електронний рецепт на антибіотики.

Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.

За його словами, після появи електронного рецепту на антибіотики у списку будуть понад тисячу таких препаратів. Їх зможуть виписувати понад дев'ять тисяч аптек у всіх регіонах України. Заклади, які не матимуть такої можливості, зможуть використовувати паперові. 

Іващенко наголосив, що завдяки е-рецептам з'явиться можливість раціонального випуску та використання антибіотиків.

"Міністерство охорони здоров'я підготувало наказ, який наразі перебуває в Мін'юсті,про обов'язок аптечних установ протягом наступного року, тобто до закінчення 2021 року, зберігати паперові форми електронних рецептів", - повідомив чиновник.

Як повідомлялося, на тлі пандемії коронавірусу українці почаличастіше вживати антибіотики- у 40 разів більше, ніж раніше. Міністерство охорони здоров’я контролює наявності антибіотиків у лікувальній мережі. За даними відомства, залишків препарату "Цефтріаксон" у лікувальній мережі — 1735 тис. ампул, "Моксифлоксацину" — 117 тис., "Азитроміцину" — 177 тис. 

Відео Наскільки популярні антибіотики серед українців і чому вони потребують великої обережності

Їх вважають одним із найважливіших винаходів XX століття! Ці препарати колись зробили справжній переворот у медицині й сьогодні допомагають рятувати життя мільйонів. Це – антибіотики. Вони вбивають бактерії та інші мікроорганізми в нашому організмі. Уже згодом їх стали хімічно модифікувати, щоб вони були дієвішими. Цього дня стартує Всесвітній тиждень обізнаності про антибіотики! А все тому, що медики багатьох країн так захопилися антибіотикотерапією, що сьогодні деякі лікарі б’ють на сполох: невдовзі препарати перестануть діяти. Бо в людей виникає до них стійкий імунітет. На скільки популярні антибіотики серед українців цього сезону і як собі не нашкодити – дивімось просто зараз. 

Наскільки популярні антибіотики серед українців і чому вони потребують великої обережності
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader