Зеленський відреагував на протести ФОПівців створенням координаційної ради
Зеленський відреагував на протести ФОПівців створенням координаційної ради

Зеленський відреагував на протести ФОПівців створенням координаційної ради

Президент Володимир Зеленський створює координаційну раду для напрацювання законодавчих змін щодо  розв'язання проблем мікробізнесу. Перше засідання дорадчого органу у форматі відеоконференції заплановане на п'ятницю, 18 грудня.

Про це заявив керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак, повідомляє 16 грудня пресслужба глави держави.  

До координаційної ради при президентові увійдуть представники мікробізнесу з кожного регіону, представники спілок і об’єднань підприємців мікро- та малого бізнесу, незалежні експерти, представники уряду та Офісу президента, повідомив Єрмак.

Очільник Офісу президента очолить координаційну раду й модеруватиме діалог з представниками підприємців. За його Єрмака, в результаті мають бути напрацьовані компромісні законодавчі зміни щодо податкового навантаження, адміністрування збору податків, зокрема деталі використання РРО.

"Для президента України дуже важливо, щоб малий бізнес працював і розвивався. Щоб людям було зручніше працювати легально, а податківці створювали для людей комфортні умови й більше уваги приділяли ухиленню від сплати податків великих підприємств", – сказав Єрмак.

На його переконання, Володимир Зеленський глибоко усвідомлює соціальну функцію системи спрощеного оподаткування та важливість мікро- та малого бізнесу для соціальної й політичної стабільності в Україні.

"Саме тому максимальну увагу урядовців Президент України звертає на допомогу малому бізнесу на період карантинних заходів. Зокрема, йдеться про мораторій на податкові перевірки та продовження реформи податкових органів", – повідомив керівник Офісу глави держави.

Єрмак зазначив, що уже передав головам обласних державних адміністрацій доручення президента України сформувати робочі групи за участі представників мікробізнесу від кожного регіону.

Доповнюється...

Джерело матеріала
loader
loader