Порошенко заявив, що роки його президентства ознаменувалися проривом: "Забезпечив Україні гідне місце"
Порошенко заявив, що роки його президентства ознаменувалися проривом: "Забезпечив Україні гідне місце"

Порошенко заявив, що роки його президентства ознаменувалися проривом: "Забезпечив Україні гідне місце"

Петро Порошенко привітав українців із Міжнародним днем кіно

Сьогодні, 28 грудня, відзначається Міжнародний день кіно. З цього приводу колишній президент України Петро Порошенко опублікував пост в мережі Фейсбук.

Петро Олексійович відзначив, що 2020 рік був складним у багатьох аспектах і вніс свої корективи у всі сфери життя. Так, коронакриза вплинула й на український кінематограф. Проте певні здобутки у нас на цьому полі все ж є. Петро Порошенко серед таких здобутків називає картини «Мої думки тихі», «Наші Котики», «Атлантида». Вони, за словами Петра Порошенка, подарували нам нове осмислення людей і епохи.

Порошенко заявив, що роки його президентства ознаменувалися проривом: "Забезпечив Україні гідне місце" - Фото 1

Прорив у кіно

Порошенко відзначає, що 2014-2019 роки були дуже плідними для українського кіно. На його думку, ці роки ознаменувалися справжнім проривом у кіносфері України.

«За ці роки самобутній талант наших майстрів, що зміг спертися на нову державну культурну політику, знову забезпечив Україні гідне місце в колі кінематографічних країн»,  - написав Порошенко в пості.

Інші новини України й світу читайте в нашому Viber!

Порошенко заявив, що роки його президентства ознаменувалися проривом: "Забезпечив Україні гідне місце" - Фото 2

Продовження кінотрадицій

Згадав Петро Порошенко й про кіно часів Олександра Довженка. За його словами, сучасна кіноіндустрія в Україні зберігає й продовжує традиції, які заклав ще Довженко. Раніше ці традиції продовжували також Сергій Параджанов, Юрій Іллєнко, Роман Балаян, Кіра Муратова та Іван Миколайчук.

«Унікальність, новаторство, власний неповторний стиль і нині продовжують вирізняти українські стрічки з-поміж інших», - переконаний експрезидент.

Нагадаємо, не так давно Порошенко втрапив у скандал через те, що відвідав прем'єру українського фільму в той час, як його теща хворіла й перебувала в лікарні. Колишнього президента розкритикували, що він у той час фотографувався з шанувальниками та посміхався на камеру.

Порошенко заявив, що роки його президентства ознаменувалися проривом: "Забезпечив Україні гідне місце" - Фото 3

Стрічку новин України читайте в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в Інтернеті "продають політиків". Скільки коштує Порошенко та Зеленський, читайте в матеріалі.

Також портал MY.UA писав, що Порошенко анонсував збільшення кількості кисневих концентраторів у лікарнях.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Джерело матеріала
loader
loader