/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F59b2adc81a1e7faaf3eb5d9a74d04f8a.jpg)
Страва з іменем: "червона свинина Мао"
Свинина дуже широко використовується в китайській кухні, і страв з неї дуже багато. Кажуть, що одним з улюблених страв «великого керманича» Мао Цзедуна була жирна свинина, яку готували в суміші червоного перцю, соєвого соусу, цукру і безлічі ароматних приправ. Сьогодні це блюдо можна спробувати в більшості китайських ресторанів.
"Червоний" спосіб приготування свинини - повільне гасіння свинячої грудинки з імбиром, корицею, червоним гострим перцем, рисовим вином, коричневим цукром і соєвим соусом, що надає м'ясу червоно-коричневий колір і незвичайну м'якість.
Адміністрація провінції Хунань ввела офіційні керівні принципи для стандартизації приготування страв, в числі яких опинилися свинина з перцем. Свинина може бути приготована тільки з м'яса свиней, яких вирощують в повіті Нінсян, над чистотою породи яких працювали близько тисячі років.
"Червона свинина Мао" (Хонг Шао Роу) подається з білим рисом, зеленими овочами або перепелиними яйцями, звареними круто.
"Червона свинина Мао"
Інгредієнти
свинина (грудинка) - 500 г
соєвий соус - 3 ст. л.
олія - 2 ст. л.
імбир (корінь 2-2,5 см) - 20 г
бад’ян (зірочка) - 1 шт.
кориця (паличка) - 1 шт.
перець чилі (сухий або свіжий) - 1 шт.
вино рисове або біле солодке вино - 1 ст. л.
цукор коричневий - 2 ст. л.
сіль
цибуля зелена
Покроковий рецепт
Крок 1: беремо свинячу грудинку, кладемо в холодну воду, доводимо до кипіння і варимо 7-8 хвилин, дістаємо м'ясо, даємо йому охолонути, нарізаємо шматками по 2 см.
Крок 2: у вок або товстостінну сковороду наливаємо олію, насипаємо коричневий цукор.
Крок 3: нагріваємо цукор, помішуючи, поки він не почне карамелізуватися.
Крок 4: додаємо нарізані шматочки свинини і рисове вино. Перемішуємо і трохи обсмажуємо шматочки свинини.
Крок 5: додаємо воду, щоб вона майже покрила м'ясо, кладемо нарізаний кільцями імбир, зірочку бадьяна і паличку кориці.
Крок 6: наливаємо в м'ясо соєвий соус.
Крок 7: додаємо стручок або навіть два перцю чилі. За бажанням солимо. Тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин.
Крок 8: під кінець вогонь збільшуємо, випаровуємо рідину. Соус повинен стати густим і тягучим.
Крок 9: при подаванні посипаємо подрібненою зеленою цибулею.
- Автор:
- Ірина Денисова


/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2Ffavicons%2Fmzl.zigygtlx_AxtL14S.png)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Feefb05f9d8831354fcea688671309db5.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F4de9ac04eab24c621b0f8008c0eb6b10.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F23e0d41f2661687e5da815648e59e1b8.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ff496d287f9bc6cd913a2059e63231c29.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fa2d70337f457f6d7fc346ed4efe8a380.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd7bb2d5c34f7303d0ca209535fdf8e51.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fc8e1bc817d2e978febfc133796e70aac.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb3b1971a343fd12f0f0dfc66a172abd3.jpg)
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fcdcbdab286702602da70a9ffa90f5643.jpg)