Страва з іменем: "червона свинина Мао"
Страва з іменем: "червона свинина Мао"

Страва з іменем: "червона свинина Мао"

Свинина дуже широко використовується в китайській кухні, і страв з неї дуже багато. Кажуть, що одним з улюблених страв «великого керманича» Мао Цзедуна була жирна свинина, яку готували в суміші червоного перцю, соєвого соусу, цукру і безлічі ароматних приправ. Сьогодні це блюдо можна спробувати в більшості китайських ресторанів.

"Червоний" спосіб приготування свинини - повільне гасіння свинячої грудинки з імбиром, корицею, червоним гострим перцем, рисовим вином, коричневим цукром і соєвим соусом, що надає м'ясу червоно-коричневий колір і незвичайну м'якість.

Адміністрація провінції Хунань ввела офіційні керівні принципи для стандартизації приготування страв, в числі яких опинилися свинина з перцем. Свинина може бути приготована ​​тільки з м'яса свиней, яких вирощують в повіті Нінсян, над чистотою породи яких працювали близько тисячі років.

"Червона свинина Мао" (Хонг Шао Роу) подається з білим рисом, зеленими овочами або перепелиними яйцями, звареними круто.

"Червона свинина Мао"

Інгредієнти

свинина (грудинка) - 500 г

соєвий соус - 3 ст. л.

олія - ​​2 ст. л.

імбир (корінь 2-2,5 см) - 20 г

бад’ян (зірочка) - 1 шт.

кориця (паличка) - 1 шт.

перець чилі (сухий або свіжий) - 1 шт.

вино рисове або біле солодке вино - 1 ст. л.

цукор коричневий - 2 ст. л.

сіль

цибуля зелена

Покроковий рецепт

Крок 1: беремо свинячу грудинку, кладемо в холодну воду, доводимо до кипіння і варимо 7-8 хвилин, дістаємо м'ясо, даємо йому охолонути, нарізаємо шматками по 2 см.

Крок 2: у вок або товстостінну сковороду наливаємо олію, насипаємо коричневий цукор.

Крок 3: нагріваємо цукор, помішуючи, поки він не почне карамелізуватися.

Крок 4: додаємо нарізані шматочки свинини і рисове вино. Перемішуємо і трохи обсмажуємо шматочки свинини.

Крок 5: додаємо воду, щоб вона майже покрила м'ясо, кладемо нарізаний кільцями імбир, зірочку бадьяна і паличку кориці.

Крок 6: наливаємо в м'ясо соєвий соус.

Крок 7: додаємо стручок або навіть два перцю чилі. За бажанням солимо. Тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин.

Крок 8: під кінець вогонь збільшуємо, випаровуємо рідину. Соус повинен стати густим і тягучим.

Крок 9: при подаванні посипаємо подрібненою зеленою цибулею.

Автор:
Ірина Денисова
Источник материала
Поделиться сюжетом