Зеленський залишається лідером електоральних симпатій українців - опитування
Зеленський залишається лідером електоральних симпатій українців - опитування

Зеленський залишається лідером електоральних симпатій українців - опитування

Володимир Зеленський очолює президентський рейтинг. Якби вибори відбулися найближчим часом, то його підтримали б 21,2% тих, хто має намір голосувати й визначився з вибором (у грудні Зеленського готові були підтримати 26,5% українців).

За підсумками опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" на початку лютого, за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка проголосували б 17,1% (10,1% - у грудні), за п'ятого президента України, лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка - 16,4% (14,3% - у грудні), лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко - 12,3% (9,8% - у грудні).

Лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка підтримують 7,5% (6,0% - у грудні) опитаних, експрем'єра, лідера партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимира Гройсмана - 4,3% (6, 4% - у грудні), лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 4,0% (3,6% - у грудні), спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова - 3,2% (4,1% - у грудні), шоумена Сергія Притулу - 3,1%, лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока - 2,1%, мера Києва Віталія Кличка - 1,1%.

Моделювання другого туру президентських виборів дало такі результати: Зеленський тримає першість у парі з усіма основними опонентами: з Порошенком - 56% проти 44%. У парі з Бойком - 60% проти 40%, з Тимошенко - 55% проти 45%. У можливій парі Бойка й Порошенка - паритет: 51% на 49%.

Крім того, ідею відставки Зеленського і призначення дострокових виборів глави держави підтримують 50%, не підтримують 46%. Упродовж останніх двох місяців підтримка дострокових президентських виборів зросла від 39% до 50%.

Крім того, 73% українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямі, 17% - у правильному, 10% - не визначилися.

Аудиторія соцдослідження: населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,2%. Терміни проведення: 2-3 лютого 2021 р.

Водночас, дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке було проведене у період від 27 січня по 1 лютого, свідчать про те, що мер Києва Віталій Кличко обігнав президента Володимира Зеленського у рейтингу довіри до українських політиків. Так, очільнику столиці довіряють 37,5% опитаних, натомість главі державі — 35,6%. 

Відео Третина українців, які голосували на місцевих виборах, проігнорували опитування від Зеленського

Третина українців, які голосували на місцевих виборах, проігнорували опитування від Володимира Зеленського. Але 4 мільйони виборців таки взяли в ньому участь. Скриньки з п'ятьма запитаннями для голосування напередодні розмістили біля дільниць. Підійшли до них головно однодумці. Прямих юридичних наслідків це опитування не матиме - це сьогодні підтвердили соратники президента. А заразом розповіли: опитування провела компанія "Зе Медіа", її основною діяльністю є кіно- та телевиробництво. Під час парламентських виборів 2019-го року компанія вже працювала на партію "Слуга народу".

Третина українців, які голосували на місцевих виборах, проігнорували опитування від Зеленського
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Джерело матеріала
loader
loader