Зеленський та Порошенко вшанували пам'ять героїв Небесної сотні: без звинувачень не обійшлося
Зеленський та Порошенко вшанували пам'ять героїв Небесної сотні: без звинувачень не обійшлося

Зеленський та Порошенко вшанували пам'ять героїв Небесної сотні: без звинувачень не обійшлося

18 лютого – день вшанування пам’яті героїв Небесної сотні в Україні. Для них свобода і гідність були на першому місці. Про подію нагадали багато відомих українців.

Президент України Володимир Зеленський виклав пам’ятний пост, у якому нагадав про те, що сім років тому історію України почали переписувати кулями. Також він підкреслив, що мова крові неприпустима в діалозі держави з громадянами.

«Сім років тому історія України почала переписуватися кулями… Держава мусить навчитися говорити з громадянами, і мова крові тут неприпустима», - написав Зеленський в пості в мережі Інстаграм. Також він прикріпив знакове фото.

Зеленський та Порошенко вшанували пам'ять героїв Небесної сотні: без звинувачень не обійшлося - Фото 1

Стрічка новин України та світу, новини політики в нашому Viber!

Порошенко вшанував пам'ять героїв

Вшанував пам’ять героїв Небесної сотні і п’ятий президент України Петро Порошенко. Разом із дружиною він у прямому ефірі поклав квіти до стелли пам’яті героїв.

Також Порошенко написав розгорнутий пост в мережі Фейсбук, в якому відзначив, як йому прикро, що через 7 років «судять не вбивць і не тих, хто віддавав накази вбивати українців, на знищення шляху країни в Європу, а тих, кого катували, проти кого здійснювали замахи на життя».

Як приклад Петро Порошенко навів історію Тетяни Чорновол, яку, за його словами, чинна влада намагається «запроторити за ґрати».

Справа Майдану руйнується, переконаний Порошенко

Крім того, Порошенко наголосив, що до влади повернувся Антимайдан, а відповідальність за це він поклав на чинного президента Володимира Зеленського.

«Чому так трапилося? До влади повернувся Антимайдан. Коли люди Януковича і його поплічника Портнова увійшли до владних кабінетів. Як вони туди потрапили? Зусиллями пана Зеленського. Як вони отримали контроль над правоохоронною та суддівською системою? Зусиллями пана Зеленського», - написав у мережі Петро Порошенко.
Зеленський та Порошенко вшанували пам'ять героїв Небесної сотні: без звинувачень не обійшлося - Фото 2

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Зеленському в день прояву доброти запропонували зробити цілий список справ.

Також портал MY.UA писав, що Порошенко вимагає дозволити ЗСУ відкривати вогонь у відповідь по окупантам.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Джерело матеріала
loader
loader