Наступного тижня Рада збереться на позачергове засідання РФ: що розглядатиме
Наступного тижня Рада збереться на позачергове засідання РФ: що розглядатиме

Наступного тижня Рада збереться на позачергове засідання РФ: що розглядатиме

У вівторок, 23 лютого, Верховна Рада України збереться на позачергове засідання. Про це повідомили у "Слузі Народу".

На порядку денному – єдине питання розширення повноважень виконувачів обов'язків міністра, яке дозволить нинішньому т.в.о. міністра енергетики Юрію Вітренку не лише залишатися у цьому статусі довше, а й мати більше важелів управління. Цього тижня Рада проголосувала закон в цілому, але президент напередодні документ ветував.

Водночас,перший заступник голови фракції "Слуга Народу" Олександр Корнієнко запевнив, що про призначення Вітренка на посаду втретє не йтиметься. Хочуть лише дати можливість вирішувати міністерські справи із більшими повноваженнями, зокрема, щоб виплатити зарплату шахтарям.

"В нас зараз така в країні ситуація, коли проходить 30 днів і в.о. не має жодних повноважень. Відповідно жодний в.о. на якого покладений цей статус, наприклад пан Вітренко, він не може здійснювати будь-які дії. Ми пам'ятаємо з вами, що в цій країні були в.о. по 2 по 3 роки і нікого це не турбувало. Але чомусь в цьому парламенті така відбулась політична маніпуляція з цієї правкою Шкрум (Альона Шкрум народний депутат від фракції "Батьківщина", – ред.) по обмеженням прав конкретних двох людей: Шкарлета і Буславець, на той момент. Ми розуміємо, що через 2 прізвища заручниками тепер є вся державна система і вся державна влада", – зазначив перший заступпник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Нагадаємо, тимчасовий виконувач обов'язків міністра енергетики України Юрій Вітренко запропонував прем'єр-міністру Денису Шмигалю невідкладно розглянути питання зміни керівництва НАК "Нафтогаз України" – на чолі нині Андрій Коболєв – та розірвання контрактів з усіма членами Наглядової ради компанії. 

Джерело матеріала
loader
loader