«Нафтогаз» оприлюднив нову ціну на газ з 1 березня
«Нафтогаз» оприлюднив нову ціну на газ з 1 березня

«Нафтогаз» оприлюднив нову ціну на газ з 1 березня

Компанія «Нафтогаз» кожного місяця повідомляє клієнтам нову ціну за кубометр газу. Так на сайті вже оприлюднили вартість газу в тарифному пакеті «Місячний». Нова ціна не зміниться у порівняннні з ціною в лютому.

На сайті компанії НАК «Нафтогаз» вже змінили інформацію по тарифному плану «Місячний». Це роблять наприкінці кожного місяця, щоб у тих клієнтів, які не задоволені новою ціною, був час змінити постачальника до початку нового місяця.

За інформацією на сайті до 31 березня кубометр газу коштуватиме 6,86 грн.

«Нафтогаз» оприлюднив нову ціну на газ з 1 березня - Фото 1

Встановлення ціни на газ

Після хвилі тарифних протестів уряд встановив фіксовану ціну на газ. Вона має не перевищувати 6,99 грн за кубічний метр палива.

Такі нововведення триватимуть протягом лютого та березня. Зокрема пре’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що таке рішення є тимчасовим. Таким чином уряд країни вирішив допомогти українцям подолати коронавірусну кризу.

Державне регулювання на газ зміниться поверненням до ринкового ціноутворення, як це було раніше. Експерти та ряд політиків зазначають, що від цього українці нікуди не подінуться.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber! Читайте нас в Telegram!

Ситуація з електроенергією

Багатьох українців може чекати неприємна несподіванка – у країні не вистачає електрики. Через сильні морози споживання струму значно зросло, а виробництво електроенергії збільшувати просто нічим. ТЕС не мають необхідних запасів вугілля.

З далекого минулого (точніше з 90-х років минулого століття) можуть повернутися віялові відключення світла.

«Погодити за необхідності застосування з 7 до 22 години графіків обмеження електричної потужності» - саме так зазначено в зверненні «Укренерго» до міністра енергетики України Юрія Вітренка.
«Нафтогаз» оприлюднив нову ціну на газ з 1 березня - Фото 2

Сам Вітренко зазначив, що поки система працює відносно стабільно. За його словами, всі українці отримують електроенергію стабільно і без будь-яких обмежень.

Аби їх не було і надалі уряд розпорядився запустити газоблоки на ТЕС. Але виробництво струму на блакитному паливі значно дорожче, ніж на вугіллі. Тож це позначиться на ціні за спожиту електроенергію.

Навіть без таких нововведень з 1 січня для населення діє тариф 1,68 грн за кВт/год.

Держава вже скасувала пільгові перші 100 кВт, які раніше оплачувалися по 0,9 грн. Однак і новий тариф тимчасовий. Діятиме він до кінця березня.

«Нафтогаз» оприлюднив нову ціну на газ з 1 березня - Фото 3

Стосовно того, що буде далі найбільш обговорюваними є два рішення. Перший варіант передбачає встановлення ціни для всіх споживачів між 2 і 3 грн. Другий варіант – для тих, хто витрачає більше 1 000 кВт/год на місяць буде своя ціна, яка стартуватиме від 3 грн. за кВт/год.

Раніше сайт новин MY.UA писав скільки коштував газ у лютому 2021 року.

У "Нафтогазі" повідомили, що встановлена ціна на газ є максимально низькою для клієнтів. Дізнавайтеся всі свіжі новини енергетики на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Джерело матеріала
loader
loader