Євросоюз продовжив на рік санкції проти Януковича і його оточення
Євросоюз продовжив на рік санкції проти Януковича і його оточення

Євросоюз продовжив на рік санкції проти Януковича і його оточення

Рада ЄС продовжила на рік санкції проти посадових осіб режиму Януковича, причетних до зловживань із використанням фондів Державного бюджету України, при цьому з санкційного списку вилучено два прізвища. Про це йдеться в повідомленні Європейської Ради, передає "Укрінформ".

"Рада ЄС сьогодні ухвалила рішення продовжити ще на один рік, до 6 березня 2022 року, заморожування рахунків, спрямоване проти семи осіб, визнаних відповідальними за неналежне використання бюджетних фондів України або за посадові зловживання, що спричинили втрати бюджетних фондів України. Обмежувальні заходи проти однієї персони були продовжені до 6 вересня 2021 року, а ще проти двох персон такі заходи продовжені не були", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення прийняте в межах щорічного перегляду обмежувальних заходів. Вперше санкції проти колишніх офіційних осіб України були запроваджені у березні 2014 року і відтоді продовжувалися щороку.

Правовий акт із переліком осіб, на яких поширюються санкції ЄС, буде оприлюднений в Офіційному журналі ЄС завтра, 5 березня 2021 року.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 10 колишніх силовиків, серед яких і ексочільник МВС Віталій Захарченко.

Джерело матеріала
loader
loader