Вибори на 87 окрузі: кандидат від "За майбутнє" заявив про фальсифікації
Вибори на 87 окрузі: кандидат від "За майбутнє" заявив про фальсифікації

Вибори на 87 окрузі: кандидат від "За майбутнє" заявив про фальсифікації

Шевченко звинуватив владу у фальсифікаціях результатів і заявив, що у нього "вкрали перемогу" / фото ua.depositphotos.com

Кандидат у нардепи по округу № 87( Івано-Франківська область), висуванець партії «За майбутнє» Олександр Шевченко звинуватив владу у фальсифікаціях результатів і заявив, що у нього "вкрали перемогу".

Про це він повідомив у Facebook.

"Фактично, це крадіжка моєї перемоги на виборах депутата Верховної Ради 28 березня. На цій дільниці я отримав 377 голосів. Мій опонент Василь Вірастюк отримав 141 голос. Моя перевага становить 236 голосів", - написав Шевченко.

Він підкреслив, що за результатами паралельного підрахунку голосів його штабом і двох інших кандидатів перевага Шевченка по округу над Вірастюком становить 184 голоси.

"Зауважу, що у складі дільничної комісії в Микуличина всі члени ДВК, серед яких були і представники «слуг народу», підписали протокол ДВК після підрахунку голосів. Отже, при неврахуванні волевиявлення виборців вказаної виборчої дільниці перевагу вже отримує Василь Вірастюк на 52 голоси", - зазначив Шевченко.

Проміжні вибори у 87-му окрузі: що відомо

  • 17 листопада 2020 року Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Зіновія Андрійовича. Він входив до фракції" Слуга народу", обирався до парламенту у виборчому окрузі №87 Івано-Франківської області.
  • На місцевих виборах, які відбулися 25 жовтня 2020 року, Андрійович був обраний на посаду Надвірнянського міського голови Івано-Франківської області.
  • Вибори у 87 окрузі відбулися 28 березня. У цьому окрузі від партії "За майбутнє" балотувався Олександр Шевченко, від партії "Свобода" – екс-заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський.
  • 11 лютого з'їзд партії " СН" висунув Вірастюка кандидатом у народні депутати в окрузі № 87, а 23 лютого ЦВК офіційно зареєструвала Василя Вірастюка від Партії "Слуга народу" кандидатом у нардепи.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Іван Бойко

Теги за темою
вибори
Джерело матеріала
loader
loader