Зеленський намагався поговорити з Путіним після загибелі військових під Шумами – Арестович
Зеленський намагався поговорити з Путіним після загибелі військових під Шумами – Арестович

Зеленський намагався поговорити з Путіним після загибелі військових під Шумами – Арестович

Президент Володимир Зеленський намагався поговорити з очільником Росії Володимиром Путіним після загибелі чотирьох українських військових поблизу Шумів 26 березня.

Про це розповів  радник української делегації у ТКГ Олексій Арестович, інформує Радіо Свобода.

"Після 26 березня, коли загинули відразу 4 військовослужбовці і двох було поранено, президент Зеленський намагався провести консультації зі всіма лідерами ("нормандської четвірки" — Ред.), враховуючи Путіна. Наскільки я знаю, хоча ще вищий рівень за мій, вдалося провести перемовини з Макроном і Меркель, хоча треба уточнити у пресслужби президента. Путін відмовив. І на наступний день була відповідна заява, що "ми не бачимо, про що розмовляти", — зазначив Арестович.

Раніше повідомлялося, що у Рівненській області та на Прикарпатті попрощалися із загиблими під Шумами військовими.

Нагадаємо:

  • Поблизу селища Шуми Донецької області внаслідок обстрілів російських військ загинуло чотири українських військових, ще двоє поранені. З джерел ТСН відомо, що був стрілецький бій, який переріс в обстріл з мінометів. 120-ті міни впали на взводний опорний пункт, в якому перебували наші бійці. 
  • Бойовики не давали українським бійцям навіть наблизитись до поранених і загиблих. Тристороння контактна група (ТКГ) через ОБСЄ надавала запити на припинення вогню, аби забрати воїнів. Зверталися 9 разів через ОБСЄ до бойовиків. На що бойовики відмовляли і відкривали вогонь. 

Відео Новини з фронту: Зеленський відвідав передову і подякував українським захисникам

На тлі загострення ситуації на Донбасі передову відвідав Президент України. Володимир Зеленський зустрівся із військовими. Подякував українським захисникам за службу та вручив їм державні нагороди. Усі разом вшанували пам'ять загиблих бійців. Лишень цього місяця на передовій загинуло семеро наших військових. Більше про війну на Сході України

Новини з фронту: Зеленський відвідав передову і подякував українським захисникам
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader