Зеленський запропонував розробити законопроект про статус олігархів в Україні
Зеленський запропонував розробити законопроект про статус олігархів в Україні

Зеленський запропонував розробити законопроект про статус олігархів в Україні

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський запропонував розробити законопроект про статус олігархів. Про це він повідомив у відеозверненні за підсумками засідання РНБО, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Я запропонував Раді національної безпеки і оборони та Офісу Президента разом з Антимонопольним комітетом розробити новий законопроект. Такого у нас в Україні не було, вважаю, що сьогодні це один з пріоритетів, фундаментальний законопроект про статус олігарха в нашій країні», - розповів Зеленський.

Деталі

Зеленський наголосив, що не можна допускати впливу олігархів на Україну, тому буде розроблена законодавча ініціатива.

«Що буде з такими людьми, які будуть вводитися санкції, як олігархи будуть перетворюватися на бізнесменів, тому що ми підтримуємо великий бізнес і будь-який бізнес в Україні. Вплив олігархів на Україну, на вибір України, на економіку, на закони, на Верховну раду – це мені здається, допускати більше не можна, тому буде розроблятися законодавча ініціатива з приводу олігархів», - зазначив Зеленський.

Доповнення

У Раді національної безпеки й оборони України зазначили, що розглянуть санкції стосовно українського олігарха та колишнього чиновника Ігоря Коломойського “у разі надходження пропозицій”.

Що передувало

Державний секретар США Ентоні Блінкен в п’ятницю, 5 березня, оголосив про внесення до санкційного списку українського бізнесмена Ігоря Коломойського і членів його сім’ї через причетність до корупції під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА в 2014-2015 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Речниця Зеленського про санкції США проти Коломойського: думаю, це початок

У Держдепі при цьому заявили, що у Блінкена є “достовірна інформація” про те, що Ігор Коломойський був замішаний в значній корупції, перебуваючи на посаді голови ОДА в 2014-2015 роках.

Офіс президента України заявив про вдячність партнерам України за підтримку у боротьбі з олігархами.

Пізніше у ЄС підтримали санкції США щодо Коломойського. Лише після цього, президент Володимир Зеленський прокоментував санкції США проти Коломойського.

Теги за темою
Україна Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader