Українець потрапив до офіційного списку 50 людей, які змінюють світову гастрономію
Українець потрапив до офіційного списку 50 людей, які змінюють світову гастрономію

Українець потрапив до офіційного списку 50 людей, які змінюють світову гастрономію

Євген Клопотенко / фото УНІАН

Українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка включили до списку 50 людей, які змінюють світову гастрономію #50Next.

Про це сам Клопотенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«В мене просто шок. Я серед 50 людей, що змінюють майбутнє світової гастрономії. Я маю щось написати, але не знаю, що зазвичай у таких випадках пишуть. От я у світовому ренкінгу. Я та ще 49 людей з різних країн. Поміж 7 мільярдів. Я плакав, коли дізнався про це. Потім випив ігристого. Трохи розлив на себе, бо руки жесть як тремтіли. Це дофіга більше, ніж просто мрія», - поділився емоціями шеф-кухар.

Фейсбук Клопотенка: скріншот

За його словами, наприкінці 2020 року він поставив собі за мету потрапити до рейтингу The World's 50 Best Restaurants – рейтинг найкращих ресторанів світу.

«Якщо ти там, то ти топ. Це мрія кожного шефа. Бо там у партнерах - Basque Culinary Center, один з найавторитетніших кулінарних закладів. І от The World's 50 Best Restaurants цього року утворили ренкінг #50Next. Він не про ресторани, а про людей, що впливають на світову гастрономію. І я серед цих людей. Автори ренкінгу самі зв'язалися зі мною і попросили заповнити анкету.

Клопотенко окремо пишається тим, що він він – єдиний представник у рейтингу з усіх пострадянських країн.

«Наступний крок - увійти до рейтингу The World’s 50 Best Restaurants та зробити українську кухню однією з найпопулярніших у світі», - ділиться планами шеф-кухар.

Хто такий Євген Клопотенко

Євген Клопотенко - відомий український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен і телеведучий. Отримав всеукраїнську популярність завдяки перемозі в телепроекті «Майстер-Шеф». Як повідомляє Вікіпедія, засновник соціального проекту «Нове шкільне харчування» зі зміни культури харчування «Cult Food», співзасновник ресторану «Сто років тому вперед», автор популярного в Україні кулінарного сайту.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Тарас Сидоржевський

Теги за темою
Новини України
Джерело матеріала
loader
loader