Зеленський увів до складу РНБО головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного
Зеленський увів до складу РНБО головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

Зеленський увів до складу РНБО головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

КИЇВ. 28 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський ввів до складу РНБО новопризначеного Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це УНН стало відомо з указу Президента про зміни у складі Ради національної безпеки і оборони України.

Цитата

"Ввести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України Залужного Валерія Федоровича - Головнокомандувача Збройних сил України", - йдеться в указі №326/2021.

Деталі

Таким чином Зеленський вивів зі складу РНБО колишнього головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Що відомо про Валерія Залужного

Генералу-майору Валерію Залужному 48 років. Донедавна він очолював Оперативне командування “Північ”. На Донбасі він перебував з 2014 року.

До призначення начальником ОК “Північ” був начальником штабу ООС.

Раніше був начальником штабу-першим заступником командувача військ ОК “Захід”, а також командиром розформованої 51-ї окремої механізованої бригади.

У 2017-му отримав звання генерала, але продовжував роботу на передовій.

Додамо

27 липня Офіс Президента України опублікував укази Володимира Зеленського про звільнення Руслана Хомчака з посади Головнокомандувача Збройних Сил України та призначення його першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Прессекретар Президента України Сергій Никифоров заявив, що головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак йде з посади за рішенням Президента України Володимира Зеленського.

Уряд після відставки Хомчака погодив звільнення його дружини з посади голови Чернігівської ОДА.

Теги за темою
Україна Володимир Зеленський РНБО
Джерело матеріала
loader
loader