Кіновернісаж до Дня Незалежності
Кіновернісаж до Дня Незалежності

Кіновернісаж до Дня Незалежності

Кіновернісаж до Дня Незалежності


 «Кіновернісаж просто неба» святкує 30-річчя Незалежності України та оголошує першу частину святкової кінопрограми 19-22 серпня!
До свята підготували спеціальну святкову програму!
Розпочнемо її з показу класичної української стрічки 1964 року великого режисера Сергія Параджанова «Тіні забутих предків». Нещодавно вона очолила рейтинг найкращих українських фільмів за всі часи, який опублікував Довженко-центр. Цей список склали українськи кінокритики, відбирники кінофестивалів та експерти. Це ― екранізація однойменної повісті Михайла Коцюбинського. Фільм став визнаним шедевром світового кінематографа і брав участь у десятках фестивалів.
Також покажемо фільми знакові українські фільми «Скажене весілля», «Толока» та «Крути 1918».
«Скажене весілля» є найкасовішим українським фільмом, який при кошторисі у 10 мільйонів гривень зібрав у прокаті майже 55 мільйонів! Дякуємо за надану фільмокопію компанії Film.Ua.
Картина Михайла Іллєнка «Толока» мала довгий шлях виробництва та є екранізацією балади Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості…». Тож знову, символічно, що показуємо фільм за твором Шевченка у парку Шевченка.
«Крути 1918» розповідають про одну з найтрагічніших сторінок нашої історії ― бій під Крутами між молодими військовими-курсантами Української Народної Республіки та військами Російської Радянської Республіки.
За 7 тижнів покази українських фільмів просто неба вже відвідали понад 15 тисяч глядачів.
Фільми представляли відомі режисери та актори. Двічі відвідував покази актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв. Про свої стрічки розповідали Олесь Санін, Анатолій Матешко, Володимир Тихий, Віктор Придувалов, режисерка та кліпмейкерка Катя Царік, актриса Ірма Вітовська, продюсер Володимир Філіппов тощо.
19 серпня ― «Тіні забутих предків», режисер Сергій Параджанов, 1964
20 серпня ― «Скажене весілля», режисер Влад Дикий, 2018
21 серпня ― «Толока», реж. Михайло Іллєнко, 2020
22 серпня ― «Крути 1918», реж. Олексій Шапарєв, 2019
Початок о 21:00.
Вхід вільний.

Алексей Першко 18 серпня 2021
Читайте Кіно-Театр в Google News
Джерело матеріала
loader
loader