Експерти назвали продукти, здатні захистити від "Омікрона"
Щоб захистити організм від зараження небезпечним штамом коронавірусної інфекції "Омікрон", слід їсти продукти, багаті вітамінами і мінералами.
Подробиці пише видання Today.
Як убезпечити організм від інфекції
Сьогодні "Омікрон" з величезною швидкістю поширюється по всьому світу. В Україні вже офіційно зафіксовано понад 20 000 випадків зараження цим штамом. Дієтолог і експерт в області харчування Маргарита Корольова розповіла, яку їжу слід приймати, щоб в організмі вироблялося більше захисних компонентів, здатних убезпечити під час попадання вірусу.
В першу чергу, каже Маргарита Корольова, потрібно збагачувати тіло насиченими жирами. Вони позитивно впливають на дихальну систему і підтримують імунітет людини, тому "Омікрон" не зможе сильно нашкодити організму, навіть якщо потрапить в нього.
Вітаміни і мінерали, а також продукти харчування
Велику увагу слід приділити продуктам, які багаті вітаміном Е. Це, наприклад, горіхи, кольорова і брюссельська капуста, а також соєві боби. Але найбільше результативності дадуть жири тваринного походження і вітамін Омега-3. Він у великій кількості міститься в рибі, наприклад, скумбрії, лососі, тунці, сардинах і навіть вугрі.
"Не буде зайвим додати до раціону столову ложку риб'ячого жиру і добову дозу вітаміну D3", - рекомендує експерт в області харчування. Щоб точно не захворіти взимку, корисно їсти квашену капусту. Вона позитивно впливає на мікрофлору кишечника і підтримує імунітет в хорошому стані.
Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Україні Нова хвиля коронавірусу: чому кількість хворих зросла вдесятеро.
Також ми писали, що відома співачка померла, навмисно заразившись коронавірусом: не хотіла вакцинуватися.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.