В Україні нова хвиля коронавірусу: чому кількість хворих зросла вдесятеро
В Україні нова хвиля коронавірусу: чому кількість хворих зросла вдесятеро

В Україні нова хвиля коронавірусу: чому кількість хворих зросла вдесятеро

В Україні спостерігається різке збільшення кількості хворих коронавірусом. Так, у порівнянні, наприклад, із 9 січня у середу, 19 січня, виявлено в 10 разів більше хворих ковідом. 

Деталями поділилися в Міністерстві охорони здоров’я. Зокрема різке збільшення кількості хворих прокоментував очільник МОЗ Віктор Ляшко.

У середу, 19 січня, в Україні було зафіксовано 18 тисяч 479 нових випадків захворювання коронавірусом. Кількість хворих невпинно зростає, оскільки 9 січня показник був на рівні близько 2 тисяч хворих. 

Віктор Ляшко коментує ситуацію

Віктор Ляшко прокоментував ці статистичні дані. Міністр охорони здоров’я вважає, що в Україні розпочався черговий спалах Covid-19. Найгірша ситуація на Західній Україні. Цей регіон, за словами Ляшка, є епіцентром спалаху. Складна епідеміологічні ситуація наразі в Івано-Франківській області. Не набагато краща ситуація і на Львівщині, Буковині, Тернопільщині.

Віктор Ляшко, очільник МОЗ

Віктор Ляшко говорить, що наприкінці минулого року та на початку нового 2022-го ситуація була така, що за тиждень виявляли по 30 тисяч випадків коронавірусу, а зараз ситуація така, що цю ж кількість фіксують не за тиждень, а за два дні. Цікаво, що кількість госпіталізацій при цьому зросла тільки вдвічі.

Кількість летальних випадків, попри різке збільшення захворюваності, поки залишається приблизно на тому ж рівні, що й був. За статистикою, це 100-200 смертей на добу. 

В Україні заговорили про початок нової хвилі епідемії

Чи буде новий локдаун

Український прем’єр Денис Шмигаль обіцяв, що нові локдауни в Україні не очікуються. Проте через щростання кількості хворих на ковід деякі області знову можуть опинитися в «червоній» зоні карантинних обмежень. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що епідеміологи пояснили, які маски найкраще захищають від коронавірусу.

Також портал MY.UA писав, що вчені виявили, що навіть четвертого щеплення недостатньо для захисту від "Омікрона".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом