Володимир Зеленський оцінив економічні втрати України через повідомлення про вторгнення РФ
Володимир Зеленський оцінив економічні втрати України через повідомлення про вторгнення РФ

Володимир Зеленський оцінив економічні втрати України через повідомлення про вторгнення РФ

Україна потребує суми в розмірі від 4 до 5 мільярдів доларів для того, щоб стабілізувати економічну ситуацію.

Про таку цифру в п'ятницю, 28 січня, заявив президент України Володимир Зеленський в ході брифінгу з іноземними журналістами. Повне відео прес-конференції глави держави публікує "5 канал" в Youtube.

Заява Зеленського: головне

За словами президента, ціна економічної паніки, що почалася після "анонсів" можливого широкомасштабного вторгнення РФ, виявилася дуже високою для України.

При цьому глава держави для прикладу нагадав про рекордний ВВП в 2021 році, коли за короткий проміжок часу надійшло близько 6,5 мільярда інвестиційних вкладень і зазначив, що інший інформаційний простір призвів до виведення 12,5 мільярдів з України і резервів, найбільших за останнє десятиліття.

"Наша країна сама не може впоратися з такими викликами", - заявив президент, зазначивши, що на стабілізацію економічної ситуації піде не менше 4-5 мільярдів доларів.

Також Зеленський зробив акцент на важливості не так самої суми фінансування, як позитивного сигналу, який буде посланий завдяки цьому.

Фінансова допомога для України: що відомо

24 січня прозвучала заява голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн про готовність до початку нової програми макрофінансової допомоги Україні. Йдеться про суму в 1,2 мільярда євро.

Володимир Зеленський оцінив економічні втрати України через повідомлення про вторгнення РФ - Фото 1
Урсула фон дер Ляєн

Раніше в Канаді оголосили про виділення для України близько 100 мільйонів кредитних у.о. з метою підтримки "на плаву" економіки держави в умовах агресії з боку РФ, яка посилилася.

Нагадаємо, що у Кремлі розповіли про зустріч Зеленського з Путіним.

Раніше на MY.UA: "Ми повинні відстояти суверенітет України": один з найбагатших людей світу закликав до боротьби з Росією.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader