/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F6a28b98c-80c6-4f7e-bd62-637f6845e5a5.png)
Корисне харчування під час війни від Євгена Клопотенка: готуємо з мінімуму продуктів
За словами кулінарного експерта Євгена Клопотенка, в раціоні в умовах війни потрібні вуглеводи, особливо каші, оскільки їжа повинна бути поживною, а ось про дієту на цей час краще забути.
Рекомендаціями щодо харчування під час військових дій Клопотенко поділився у своєму Instagram.
Як харчуватися під час війни: поради Клопотенка
За словами експерта, вживаючи їжу тільки один раз в день, ми послаблюємо власний організм і імунітет. Зараз не так важлива фігура і повністю здорове харчування, як ситість і енергія. Війна - час для припасених багатьма круп, макаронів і цукру, тобто, вуглеводних продуктів, які дають заряд енергії і відчуття ситості.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Fadmin%2F6641d489-493c-4ef8-97f6-8d221c861a1f.jpeg)
Клопотенко рекомендує їсти каші щодня, по 300-400 грамів, додаючи в них спеції, щоб набрати необхідні добові 1200 калорій. Ще експерт запропонував в мультиварці або на невеликому вогні приготувати рисову солодку кашу з додаванням яйця.
Швидкий рецепт від Клопотенко з мінімуму інгредієнтів
Солодкий пудинг з рису-один з таких рецептів, запропонованих Клопотенко. Щоб його приготувати, потрібно взяти від 700 до 800 г звареного рису, одну його частину залити двома частинами води, закип'ятити, накрити і зняти з вогню. Через півгодини він буде готовий до подальших маніпуляцій.
Далі потрібно взяти окрему миску, в якій збити 4 яйця з 1 л молока і від 150 до 200 г цукру. Молоко можна замінити простою водою або водою з вершковим маслом або водою з сухим молоком. Також в суміш можна додати корицю, ванільний цукор або цедру.
Рис перекласти у форму, де буде запікатися десерт, залити яєчною сумішшю і запікати від 45 до 60 хвилин при 180 градусах до золотистої скоринки.
Раніше ми писали, що Євген Клопотенко дав поради, які продукти і страви брати в довгу дорогу.
Також дізнайтеся термін зберігання найпопулярніших припасів: макаронів, круп, консервів і овочів.
Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

