Євген Клопотенко дав поради, які продукти і страви брати в довгу дорогу
Євген Клопотенко дав поради, які продукти і страви брати в довгу дорогу

Євген Клопотенко дав поради, які продукти і страви брати в довгу дорогу

Сьогодні українцям доводиться залишати свої будинки і евакуюватися в безпечне місце, подалі від зони бойових дій. При цьому потрібно подбати про запас їжі в довгу дорогу.

Подробиці питання розповів Євген Клопотенко на офіційному сайті.

Продукти першої необхідності в дорозі

Український кулінарний експерт Євген Клопотенко дав поради, як забезпечити себе їжею в дорозі. Найважливіше - обзавестися продуктами, які можуть довго не псуватися, але дають багато енергії. Не варто сподіватися на перекушування або магазини вже під час подорожі, адже бойові дії роблять недоступною логістику в багатьох регіонах.

Євген Клопотенко рекомендує запастися в дорозі відвареною картоплею

Найпростіше - відварити яйця і картоплю. Цією їжею можна швидко насититися. Також не забути про енергетичні батончики, консерви, горішки, сухофрукти і подібні продукти, що довго зберігаються. Ще покладіть в продуктовий кошик різних фруктів і овочів, але в невеликій кількості. Адже багато ви не з'їсте, зате викинете по дорозі.

Які страви можна приготувати заздалегідь

Якщо маєте трохи часу на підготовку, в дорогу слід взяти випічку і різні каші. Використовуйте тільки доступні вдома інгредієнти. Наприклад, відмінно підійдуть пиріжки з капустою. Їх легко приготувати і можна безпечно зберігати тривалий час. З солодощів - підійде тертий пиріг з будь-яким варенням (тримається в дорозі до трьох днів).

Приготуйте в дорогу пиріжки з капустою, вони довго не псуються, але дуже ситні

І обов'язково зваріть каші. "Пшоняна, пшенична, ячна, перловка... Багато не потрібно - 400 г каші вдень досить. З жменьки крупи ми отримаємо 1200 калорій", - уточнив кухар.

І наостанок, але не по значущості: не забудьте взяти запас води на кілька днів з розрахунком два літри на людину на одну добу.

Раніше портал MY.UA повідомляв, як пережити війну: дієві методи від протоієрея УПЦ Клименка.

Також ми писали, що робити, якщо виснажилися морально і перестали реагувати навіть на сирени.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом