Зеленський попередив про небезпечну ситуацію на енергоринку через газовий шантаж Росії
Зеленський попередив про небезпечну ситуацію на енергоринку через газовий шантаж Росії

Зеленський попередив про небезпечну ситуацію на енергоринку через газовий шантаж Росії

Замість того, щоб постачати газ на територію Європи згідно з контрактами, Росія навіть просто спалює його – і вже не один тиждень.

На енергоринку і особливо для європейських споживачів ситуація продовжує бути дуже небезпечною через цинічний і прорахований газовий шантаж Росії.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 5 серпня.

"Замість того, щоб постачати газ на територію Європи згідно з контрактами, Росія навіть просто спалює його – і вже не один тиждень. Для чого вона це робить? Щоб ціни в Європі ще більше зросли, щоб звичайні європейці ще більше постраждали і щоб усім на континенті було ще складніше підготуватися до зими. Це прояв свідомої антиєвропейської політики, антилюдської політики Росії і наслідок старих помилок європейців, які не хотіли бачити, що "Газпром", російські газопроводи в обхід України – це така ж зброя для Росії, як танки, як артилерія, а мішень для них – кожен з нас, кожен в Європі", - зазначив Зеленський.

Президент України наголосив, що нині важливо об'єднатися і разом захищатися.

"І захищатися зараз – ми маємо всі разом. Разом – готуватися до нового опалювального сезону. Разом – відповідати на будь-які провокації Росії в енергосфері. Разом – напрацьовувати санкційні кроки у відповідь на російський шантаж і терор", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що окупанти створили чергову надзвичайно ризиковану ситуацію для всієї Європи – вони обстріляли Запорізьку атомну електростанцію, причому двічі за день. Це найбільша атомна станція на нашому континенті. І будь-які обстріли цього об’єкта – це відвертий і зухвалий злочин, це акт терору.

Відповідь на газовий шантаж: ЄС скоротить споживання російського палива

Читайте також:

  • Колишньому українському ведучому Юрію Коту оголошено підозру в державній зраді
  • Ґауляйтера Херсонщини Сальдо ввели у медикаментозну кому - росЗМІ
  • Коли і як закінчиться війна з Росією: відомий окультист назвав фази і чіткі дати
Джерело матеріала
loader